Quantcast

Projektams – Klaipėdos rajono gyventojų balsai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono gyventojai patys rinkosi, kokiems projektams įgyvendinti reikėtų skirti lėšų.

Tikrino balsus

Didžiausio palaikymo sulaukė dešimt projektų visame rajone. Balsai lėmė, kad bus įgyvendinti trys dideli ir septyni mažesni projektai ‒ tiek rajone, tiek Gargžduose.

Didelius projektus Klaipėdos rajono savivaldybė ketina realizuoti per dvejus, o mažus – per vienerius metus.

Šiame etape buvo tikrinami 6 400 gyventojų balsai, atiduoti už labiausiai patikusias idėjas.

459 balsai buvo atmesti, nes gyventojai nėra deklaravę savo gyvenamosios vietos Klaipėdos rajone, dar penki žmonės buvo jaunesni nei 16 m., o 40 popierinių balsavimo biuletenių reikėjo atmesti, nes tie patys gyventojai jau buvo balsavę ir internetu. Dar 16 balsų buvo neįskaityta, nes tas pats gyventojas užpildė kelias popierines balsavimo korteles. Taigi visus reikalavimus atitiko 5 880 gyventojų.

Atgims karjeras

Didelių projektų kategorijoje, kuriai numatyta ne mažiau nei 180 tūkst. eurų, pirmą vietą iškovojo projektas „Dovilų karjero pritaikymas rekreacinei, turizmo ir sportinei veiklai“. Jis sulaukė net 947 gyventojų palaikymo ir surinko 7,6 proc. visų balsų.

„Akivaizdu, kad skeptikų teiginiai, jog laimės tie projektai, kurie teikiami daugiau gyventojų turinčiose vietovėse, nepasitvirtino. Kaip matome, laimėtojų yra visame rajone, projektai – įvairūs. Šis balsavimas parodė, kad svarbus ne gyventojų skaičius, o pateiktos idėjos originalumas ir aktualumas. Sveikinu laimėtojus ir dėkoju visiems balsavusiesiems. „Tavo idėja“ – puikus projektas, kurį tęsime ir kitąmet, nes net neabejoju, kad gyventojai turi gausybę idėjų, kurios tik ir laukia, kada bus įgyvendintos“, ‒ džiaugėsi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Antroji vieta atiteko projektui „Kapstato ežero pakrantės sutvarkymas ir pritaikymas poilsiui“ (666 balsavusieji, arba 5,3 proc. visų balsų).

Trečioji vieta skirta projektui „Poilsio ir ramybės oazė prie giedančio fontano“. Už jį balsavo 646 gyventojai, arba 5,2 proc. visų balsų.

Nori turgaus ir fontano

Mažų projektų idėjoms bus skirta ne daugiau kaip 90 tūkst. eurų.

Pirmą vietą laimėjo projektas „Veiviržėnų miestelio viešosios erdvės sukūrimas „Veiviržėnų turgavietė“ (558 balsavusieji, arba 4,45 proc. visų balsų).

Antroje vietoje liko projektas „Šokančio fontano su apšvietimu įrengimas Vėžaičių miestelio tvenkinyje“. Jį palaikė 546 gyventojai (4,36 proc. visų balsų).

Trečioji vieta skirta projektui „Lauko erdvių pritaikymas kultūrinei veiklai Kvietiniuose“ (542 balsavusieji, arba 4,32 proc. visų balsų).

Ketvirtoji vieta atiteko projektui „Poilsio, sporto ir kito laisvalaikio vietos įrengimas Mazūriškių kaime“. Už jį balsavo 534 gyventojai, tai sudaro 4,26 proc. visų balsų.

Penktoje vietoje šioje kategorijoje liko projektas „Daugiafunkcis treniruoklis vaikams“. Šią idėją palaikė 424 gyventojai, surinkta 3,38 proc. visų balsų.

Mažų projektų Gargždų mieste laimėtoju pripažinta idėja „Vandens gėrimo fontanėlio įrengimas Gargždų mieste“. Jis sulaukė net 829 žmonių palaikymo, arba 6,6 proc. visų balsų.

Antroje vietoje – projektas „Gargždų mieste laisvalaikio praleidimo zona prie mažo tvenkinio“. Už jį atiduota 590, arba 4,7 proc., balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Magyla

Magyla portretas
Ir vėl Gargždai nušluostė nosį Klaipėdai. Klaipėdos valdžia už ją balsavusius savo rinkėjus laiko tokiais bukenomis (ir galbūt teisingai laiko), kad nė negalvoja varginti save apklausomis. Na, dėl Atgimimo aikštės kartą bandė pasiklausti, bet daugumai pasisakius prieš garažus, į apklausą tik nusišluostė savo elitinius užpakalius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių