Quantcast

Prognozės: sekmadienį rinkėjų aktyvumas bus vangus?

Iš Klaipėdos keturių rinkimų apygardų – Marių, Pajūrio, Danės ir Baltijos – antrajame rinkimų ture per keturias dienas iš anksto jau balsavo 17,5 proc. piliečių, kur kas daugiau nei prieš dvi savaites. Tačiau esą tai nereiškia, kad tokie pat aktyvūs žmonės bus ir sekmadienį, tikrąją antrojo turo rinkimų dieną.

Patys aktyviausi, balsuodami iš anksto, buvo rinkėjai iš Pajūrio rinkimų apygardos. Čia savo pilietinę pareigą jau atliko kone ketvirtadalis balso teisę turinčiųjų.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio iš Pajūrio rinkimų apygardos balsavo 23,84 proc. rinkėjų, beveik dvigubai daugiau nei prieš dvi savaites. Tada iš anksto balsavo 12,14 proc. žmonių.

Patys aktyviausi iš šios apygardos ir vėl buvo neringiškiai. Jų iš anksto jau balsavo net 68,4 proc. (3 037 rinkėjai). Tai yra 14 proc. daugiau nei iš viso balsavusių Neringos savivaldybės rinkėjų pirmajame ture.

Šįkart iš anksto balsavę rinkėjai buvo aktyvesni, tačiau tai nereiškia, kad tokie pat jie išliks ir sekmadienį – tikrąją rinkimų dieną.

Dvigubai aktyvesni šįkart buvo ir rinkėjai iš Baltijos (17,6 proc.), Danės (15,84 proc.) bei Marių (12,79 proc.) apygardų.

Antrajame ture Klaipėdos ir Neringos savivaldybių iš anksto balsavusių rinkėjų aktyvumas siekė 17,52 proc., daugiau nei Lietuvos vidurkis (16,8 proc.).

Rinkimų komisijų narius stebino antrajame rinkimų ture išankstiniame balsavime ypač išaugęs rinkėjų aktyvumas Gargždų bei Mėguvos apygardose.

Čia jis irgi beveik padvigubėjo. Gargžduose šį kartą iš anksto balsavo 19,24 proc. piliečių (prieš dvi savaites iš anksto balsavusiųjų buvo 11,11 proc.), o Mėguvos apygardoje savo balsą jau atidavė daugiau nei penktadalis rinkėjų – 21,58 proc. (buvo 11,56 proc.).

Šįkart iš anksto balsavę rinkėjai buvo aktyvesni, tačiau tai nereiškia, kad tokie pat jie išliks ir sekmadienį – tikrąją rinkimų dieną.

Pirmajame ture per išankstinį balsavimą aktyvumas taip pat buvo didesnis nei ankstesniuose Seimo rinkimuose, tačiau tikrąją rinkimų dieną jis krito keliais procentais nei buvo 2016 m.

Pirmajame ture, spalio 11 d., balsavo 47,16 proc. šalies rinkėjų, balsavimo teisę turi daugiau nei 2,4 mln. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teroristų

Teroristų  portretas
partiją su ožiu ir broileriu - Į MUILĄĄĄĄ!!!

Netiesa

Netiesa portretas
Neikit balsuot už blezdinges(teršėjus konservus)

Tam, kuris jums sako.

Tam, kuris jums sako. portretas
Taigi debilas jums ir sako - eikit balsuoti už gandragalvius.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių