Quantcast

Progimnazija laukia naujos iškabos

Klaipėdos politikams paskutiniame pernykščiame tarybos posėdyje balsų dauguma pritarus Maksimo Gorkio progimnazijos pavadinimo pakeitimui, įstaiga iškart nukabino senąjį mokyklos pavadinimą ir laukia, kol bus pagamintas naujas.

Dabar mokykla vadinasi Klaipėdos uostamiesčio progimnazija. Šį pavadinimą pasirinko pati mokyklos bendruomenė.

Be šio pavadinimo, kuris labiausiai patiko mokyklos moksleiviams, jų tėvams ir mokytojams, buvo svarstoma pavadinti Gintaro ar Šviesos progimnazija arba Humanistinės pedagogikos mokykla.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, kilo būtinybė atsisakyti bet kokio sovietinio palikimo, tad pasiūlymą dėl M. Gorkio (žinomo sovietmečio rašytojo, besigiminiavusio su Lavrentijumi Berija) mokyklos pervadinimo bendruomenė gavo iš Švietimo, kultūros ir sporto komiteto dar pernai balandį.

70 proc. mokyklos bendruomenės siūlymui keisti pavadinimą pritarė, vienintelis klausimas buvo, kaip iš naujo pavadinti įstaigą.

Kai apsistota prie Klaipėdos uostamiesčio progimnazijos pavadinimo, jis užkliuvo savivaldybės kalbos tvarkytojai Astai Chrustaliovai, nes Klaipėda ir yra uostamiestis, tad buvo įžvelgiama tam tikra loginė klaida – sviestas sviestuotas.

Tačiau Valstybinės lietuvių kalbos komisijos narys klaipėdietis Albinas Drukteinis paaiškino, kad toks pavadinimas galimas.

Naujoji iškaba bus moderni, šviečianti, gal dėl to darbai užtruko.

Jam pritarė ir kita tituluota kalbininkė Aistė Pangonytė – esą toks pavadinimas tik pabrėžtų mokyklos savitumą.

Galiausiai miesto politikai balsų dauguma palaimino naująjį M. Gorkio mokyklos pavadinimą – mokykla tapo Klaipėdos uostamiesčio progimnazija.

Tik kol kas įstaiga dar neturi naujos iškabos, nors senoji nukabinta dar prieš mėnesį.

Mokyklos vadovė Irina Narkevičienė patikino, kad naujoji dar gaminama.

Šiuos darbus atlieka klaipėdiečių įmonė "Dizaino pasaulis".

"Dar iki visų įvykių buvome užsakę naują M. Gorkio progimnazijos iškabą, bet, kai visa tai atsitiko, sustabdėme užsakymą, kol taryba patvirtino naują mokyklos pavadinimą. Naujoji iškaba bus moderni, šviečianti, gal dėl to darbai užtruko. Laukiame, nors žadėjo pagaminti per savaitę", – paaiškino I. Narkevičienė.

Naujoji iškaba kainuos apie 3,5 tūkst. eurų. Už darbus mokykla sumokės iš savo lėšų, skirtų aplinkos priežiūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gryna nesąmonė-

gryna   nesąmonė- portretas
Klaipėdols uostamiesčio progimnazija. Visos progimnazijos Klaipėdoje yra Klaipėdos ir Kl.-upostamiestis/. \ Žymiai gražiau būtų Šviesos progimnazija.

>>>> Tam Romui

>>>> Tam Romui portretas
Kas moka rusiskai, tas nemoka angliskai, vokiskai, prancuziskai ar ispaniskai. Taip kad ismesti sita kalba is Lietuvos mokyklu ir ko greiciau. Jei kas nores, ismoks per Babeli. Rusu kalba yra vergu ir baudziauninku kalba, todel pasauliui jos nereikia.

Vaziuokite atgal i rusija jus rašistai

Vaziuokite atgal i rusija jus rašistai portretas
Reikia uzdaryti visas rusu mokyklas Lietuvoje. Lai temokinasi lietuviu kalba. Nori eiti i rusu mokykla? Tevaziuoja i rusija.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių