Quantcast

Priešpilio gatvės darbai – finišo tiesėje

Baigiama Priešpilio gatvės rekonstrukcija. Nutiesta nauja arterija jau leidžiama važiuoti automobiliams, tačiau darbininkams dar liko pabaigti aplink gatvę numatytus darbus, tarp kurių – ir planas atkurti pilies "žvaigždę".

Vis aiškiau matyti, kaip po rekonstrukcijos atrodys Priešpilio gatvė ir jos prieigos. Atnaujinta gatve, kuri rekonstrukcijos metu kiek pasitraukė į šoną nuo prieš tai buvusios, jau nevaržomai važiuoja automobiliai.

"Pati nauja gatvė jau yra nutiesta, leistas eismas. Gatvė buvo patraukta į šoną – pagal archeologinius tyrimus nustatyta trasa", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Baigę tiesti gatvę, darbininkai persikėlė į jos prieigas – atliekami teritorijos tvarkymo darbai.

Patraukus gatvę kilo galimybė atkurti pilies kontūrą. Pilies "žvaigždė", anot R.Stasiulio, bus suformuota iš skaldos ir žolės dangų.

Rekonstrukcijos metu prireikė ir kai kurių prie gatvės veikusių įmonių teritorijų, nukelta anksčiau šioje vietoje buvusi Baltijos laivų statyklos tvora.

Šiuo metu šalinama likusi senosios gatvės danga. Darbuojantis numatoma nugriauti pakeliui į terminalą stovintį apgriuvusį nedidelį pastatą, taip pat yra likę su teritorijoje pastatyta nauja nuotekų siurbline susijusių darbų.

Planuojama, kad likusiems darbams pabaigti dar prireiks kelių mėnesių.

Maždaug metus trukusi gatvės rekonstrukcija kainavo beveik 2,5 mln. eurų, kuriuos skyrė Klaipėdos savivaldybė, Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Anot R.Stasiulio, laikinai prisidėjo ir uostas, mat minėtoji nauja nuotekų siurblinė yra reikalinga būtent uostui – priims Kruizinių laivų terminale prisišvartuojančių lainerių nuotekas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Kur ruoniai su fontanu iškelavo?

MMM

MMM portretas
Taip, gražeja teritorija, tik likusį apvalų tuliką nugriaukis, ir šone stovinti, galimai senovinį pastatą atrestauruokit.

To Klp

To Klp portretas
Asfaltas isvis neatlaiko apkrovu. Jei nepastebejai nemazai asfaltuotu miesto gatviu yra su provezomis. Problema ta kad trinkeles sunkiau kokybiskai sudeti. Tikekimes pagaliau busime ismoke kaip jas kokybiskai iskloti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių