Quantcast

Priešinamasi dar vienam vėjo jėgainių parkui

Už 160 metrų nuo Nemuno deltos regioninio parko ketinama statyti 150 vėjo jėgainių. Judėjimas „Už gamtą“ yra kategoriškai prieš šį projektą. Milžiniškos jėgainės (iki 5 MW) viename didžiausių paukščių migracijos kelių virs mėsmalėmis, kur žus daugybė retų paukščių, taip pat šikšnosparnių.

„Daug mokslinių tyrimų rodo, kad poveikis netoliese gyvenančių žmonių sveikatai vienareikšmiškai neigiamas, o skleidžiamo infragarso poveikis dar nėra detaliai ištirtas. Tyrimai, atlikti Anglijoje, JAV, Australijoje bei Naujojoje Zelandijoje parodė, kad 87 proc. respondentų teigia, jog jų gyvenimo kokybė, pastačius jėgainės, krito. 68 proc. pradėjo lankytis pas gydytojus dėl atsiradusių galvos skausmų, palpitacijų, nerimo, nemigos ir kitų klinikinių simptomų“, - rašoma judėjimo „Už gamtą“ pranešime.

Bendrovės „Energijos grupė“ ir „Šilutės vėjo projektai“ rūpinasi, kad jėgainės stovėtų ten, kur stipriausias vėjas, ir vaikantis pelno negalvoja nei apie gamtosauginius įsipareigojimus, nei apie gyventojų sveikatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių