Quantcast

Prieš SEL koncertą – incidentas

Grupės SEL koncertas uostamiestyje vėl sukėlė kai kurių klaipėdiečių nepasitenkinimo bangą. Šį kartą įsiūčio sulaukė koncerto teritoriją saugojusių apsaugininkų veiksmai. Saugos firmos darbuotojai vaikė miestiečius, neleisdami laisvai važiuoti dviračių taku.

Prie estrados – konfliktas

"Gerokai prieš koncertą, dar dienos metu, važiavau dviračiu jūros link. Netikėtai kelią pastojo šalia aptvertos koncerto vietos budėję apsaugininkai. Vienas iš darbuotojų pareiškė, jog dviračių taku važiuoti negalima. Klausiau jo, tad kur man dėtis, tačiau šis atšovė, jog ne jo reikalas, esą pėdink mišku ratais iki dviračių tako. Kas suderino tokias judėjimo schemas ir kodėl miestiečiams buvo uždrausta naudotis dviračių taku? Juk tai privatus renginys, kažkas pinigus už jį gaus, o kodėl dienos metu miestiečiams uždrausta naudotis dviračių takais?" – klausė klaipėdietis, šeštadienį fiksavęs jam kelią pastojusius apsaugos darbuotojus.

Stūmė dviratį mišku

Aiškėja, jog šis pilietis yra ne vienintelis, šeštadienį dviratį stūmęs mišku.

Kodėl dienos metu miestiečiams uždrausta naudotis dviračių takais?

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė taip pat buvo priverstas pėdinti tarp medžių pro Vasaros estradą.

"Taip, ir manęs nepraleido. Tiesa, jog apsaugininkai neleido. Važiavau pats ir gavau per mišką važiuoti. Vakare gal ir suprantama būtų, jog pašalinių neleistų, bet aš važiavau apie 15 val. ir manęs jau nepraleido", – tikino Transporto skyriaus specialistas.

Redakcijai užklausą siuntęs miestietis pažymėjo, jog tuo metu, kai dviračiais klaipėdiečiai traukė į pajūrį, asfaltuotose estrados prieigose nevyko jokių darbų.

Nebuvo matyti specialaus transporto, kuris gabentų ir koncertui reikalingą įrangą. Teritorija, kurioje turėjo vykti koncertas, buvo aptverta tvora.

"Aiškiai matyti, jog apsaugininkas šeimininkavo šalia, o tiksliau – už koncertui skirtos teritorijos tvoros. Manyčiau, kol renginys nėra prasidėjęs, neturėtų būti viršijami įgaliojimai, niekas neturi teisės uždaryti viešųjų kelių ar takų", – pažymėjo miestietis.

V.Paukštė aiškino, kad Transporto skyrius nėra įtraukiamas į viešųjų renginių organizatorių prašymų svarstymus.

"Mes nederiname ir sutikimų neteikiame. Veikiausiai policija suderino judėjimo schemą. Leidimus išduoda savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Mes su apsaugininkais nesibarėme, nėra prasmės, apvažiavome estradą mišku. Tačiau aišku, kad taip neturėtų būti, renginys neprasidėjęs, galėjo leisti važiuoti. Organizatoriai kažką ne taip padarė", – nuomonę išsakė V.Paukštė.

Užtverti leido

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis, pasiaiškinęs situaciją dėl viešo renginio, patikino, jog apsaugininkai neviršijo įgaliojimų.

"Pasiaiškinau, ar jie nebuvo apsitvėrę daugiau teritorijos, nei priklausė. Vis dėlto ne. Jie suderinimus gavo. Šešios valandos iki renginio, kuris prasidėjo 17 val., jau buvo galima uždaryti dviračių takus", – patikino M.Poimanskis.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė aiškino, jog koncerto dieną policija sulaukė 12 pranešimų apie incidentus.

"Įvykio vietoje sulaikyta 10 viešosios tvarkos pažeidėjų, kurie alkoholinius gėrimus vartojo už tvoros, ne renginio zonoje. Du piliečiai šlapinosi viešoje vietoje. Renginio teritorijoje budėjo 30 policijos pareigūnų su policijos rėmėjais. Tris agresyvesnius piliečius teko pristatyti į komisariatą. Vienas pilietis atvežtas dėl to, jog sulaužė apsaugos tvorą. Nusiskundimų dėl apsaugos darbuotojų nebuvo gauta", – tikslino policijos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Higienos normos jokių išimčių Selui nenumato. Ką veikia daugybė iš mūsų mokesčių išlaikomų visuomenės sveikatos centrų centrelių? Kur jų įspėjimai, protokolai, baudos? Tylu... Tik budulių bliovimas su keiksmais, kaip čia komentaruose. Girdi, mes myšime ir vemsime kiek norėsim senamiestyje arba rėkausim ir daužysimės naktimis Vasaros estradoje, o jūs kraustykitės kuo toliau. Jei buduliams duotume laisvę, tai pusė Klaipėdos ištuštėtų, virstų Černobyliu!.

Antanas Smetona

Antanas Smetona  portretas
Svarbu gyva likai

To dar syki

To dar syki portretas
Supistas kaimieti lysk giliau i kaima!
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių