Quantcast

Prieš šalčius – žieminio dyzelino paieškos

Klaipėdos apylinkėse naktį iš antradienio į trečiadienį spustelėjus 9–10 laipsnių šalčiui, vairuotojai ėmė degalinėse ieškoti vadinamojo žieminio dyzelino. Visą savaitę šios degalų rūšies nerandantys pajūrio gyventojai stebisi, kodėl degalinės nesuskubo vartotojams pasiūlyti šaltajam sezonui tinkančių degalų?

Bijo užšalimo

Klaipėdietis Lukas pasakojo, jog žieminio dyzelino ieško jau visą savaitę.

"Ėmus vėsti orams, atkreipiau dėmesį, jog šiuo dyzelinu dar vis nėra prekiaujama. Kiekvieną dieną važiavau į degalines, tačiau šio dyzelino taip ir neradau. Pyliau tik po 5 litrus degalų, nes vasarinių, smarkiai atšalus, jau nebegalima naudoti. Negaliu įsipilti pusę bako vasarinių degalų, jei pranašaujamas 11 laipsnių šaltis", – teigė vairuotojas.

Jis baiminosi, jog vasarą skirtų naudoti degalų rūšis gali pridaryti rimtų nuostolių.

"Bičiuliui praėjusią žiemą kelis kartus užšalo dyzelinas, nors jį pylėsi tik degalinių tinkluose. O toks automobilio išbandymas gali itin brangiai kainuoti", – pažymėjo vairuotojas.

Kaina krito

Klaipėdietis atkreipė dėmesį, jog snaige pažymėtu dyzelinu uostamiestyje neprekiavo nė vienas degalinių tinklas.

Nebeaišku, kaip elgtis ir kur tokių degalų ieškoti?

"Prognozės kelia nerimą, smarkiai atšals ne tik šalies rytuose ar šiaurėje, bet ir pajūryje. Nebeaišku, kaip elgtis ir kur tokių degalų ieškoti?" – klausė vyras.

Klaipėdietis Lukas pastebėjo, jog savaitgalį vienoje jo mėgstamų degalinių dyzelinas kainavo 1,29, o po dviejų dienų jo kaina krito iki 1,17 euro cento.

"Kilo klausimas, ar degalinės neskuba išparduoti vasarinio dyzelino, mažindamos kainas?" – klausė vairuotojas.

Sužymės per savaitę

Įmonės "Circle K Lietuva" degalų kategorijos vadovas Rokas Laurinavičius aiškino, jog oficiali prekyba žieminiu dyzelinu pradedama gruodžio 1-ąją.

"Atsižvelgdami į įprastus Lietuvai staigius orų pokyčius, kaip ir kiekvienais metais, degalinių bakus žieminiu dyzelinu pradėjome pildyti gerokai anksčiau. Jau ketvirtadienį dyzeliną galutinai sužymėsime vartotojams įprastu snaigės ženklu. Jeigu dyzelinių transporto priemonių vairuotojai bakus bent pastarąją savaitę pildėsi mūsų tinklo degalinėse, jiems oro atšalimas neturėtų kelti problemų užvedant dyzelinu varomą transporto priemonę", – patikino R.Laurinavičius.

Įmonės "Ventus-Nafta" komercijos direktorius Saulius Žilėnas patikino, jog "Orlen" tinklo degalinėse arktiniu dyzelinu jau prekiaujama.

"Dyzelinu A1, skirtu prekybai šaltuoju metų laikotarpiu, prekiaujama nuo praėjusios savaitės. Šis dyzelinas neužšąla net iki 26 laipsnių temperatūros. Šie automobilių degalai žymimi viena žvaigždute gaubtelyje ant degalų įsipylimo pistoleto", – paaiškino S.Žilėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Šiandiena užsipyliau, bet net nepagalvojau, kad kuras gali būti vasarinis.

Tomas

Tomas portretas
Tiek prekybininkai tiek žurnalistai moliai. Galėtų informuoti kad nuo spalio 1d. prasideda prekyba "pereinamuoju" dyzelinu kurio užšalimo temperatūra yra -15 C. Bereikalingą sąmyšį daro! O arktinis dyzelis nuo gruodžio 1d pradedamas prekiauti

Giedriux

Giedriux portretas
Siaip visada pilu pilna baka ir vaziuoju menesi 800-900 km. Dabar pravaziaves 300 km. Idomu kas kaltas ir kas partems jei uzzalsiu? Ir jei turiu kuro ceki?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių