Quantcast

Prieš keturkojus Klaipėdoje – nuodai

Uostamiestyje darosi pavojinga vedžioti savo keturkojus. Nerimauti verčia parkuose barstomi žiurkių nuodai. Prieš kelias dienas nudvėsė netoli Šiaulių gatvės vaikštinėję gyventojų šunys.

Uostamiestyje darosi pavojinga vedžioti savo keturkojus. Nerimauti verčia parkuose barstomi žiurkių nuodai. Prieš kelias dienas nudvėsė netoli Šiaulių gatvės vaikštinėję gyventojų šunys.

Pažeidė organus

Šįkart vėl kažkam trukdyti pradėjo klaipėdiečių augintiniai.

Šią savaitę klaipėdietė išgyveno daug nervų kainavusią savo ištikimo keturkojo draugo netektį. Netoli Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos šunį vedžiojusi moteris pasakojo, kad jos augintinis nustipo itin greitai.

"Negaliu patikėti tuo, kas įvyko. Dar dabar krečia šiurpas. Šunelis buvo prižiūrimas, mylimas, tvarkingai vedžiojamas. Tuos nuodus barsto ir gyvūnus išnaikinti siekia ne kas kitas, kaip patys gyventojai. Tai psichologiškai nesveikų ir žiaurių žmonių darbas. Šuo buvo paprastas mišrūnas, tačiau skausmo tai nesumažina", – įsitikinusi buvusi mokytoja, o šiuo metu senjorė Liuda.

Pašnekovė aiškino, esą iš lauko parvestas šuo ėmė negaluoti, o po dviejų dienų kankynės padvėsė.

Klaipėdietė gaištantį keturkojį nunešė pas veterinarą. Šis jam diagnozavo sunkų apsinuodijimą. Klinikoje moteriai patvirtino – keturkojį paralyžiavo žiurkių nuodai. Žaibišku greičiu buvo pažeistos kepenys, inkstai. Gydyti buvo tiesiog beprasmiška.

"Kažkoks siaubas, esu jau senyvo amžiaus, tačiau visuomet rinkdavau išmatas. Mūsų daugiabučio namo gyventojai šunis vedžioja kieme, o aš paėjėdavau kiek toliu tam, kad truputį prasivaikščiočiau. Buvo geras šuo, nekėlė jokių problemų", – patikino klaipėdietė.

Krinta masiškai

Miestiečiai nerimauja, esą greitu metu jie nebegalės savo augintinių išvesti į lauką. Mat nuodijamų gyvūnų istorijos aidi nebe pirmą sykį.

Pavasarį šunys buvo nuodijami Klaipėdos vasaros estradoje ir šalia esančiame parke. Kiek vėliau – pietinėje miesto dalyje. Esą gyvūnams nepakantūs žmonės griebiasi šiaudo ir žiauriu būdu bando pažaboti taisyklių nesilaikančius jų šeimininkus.

Taip pat miestiečius pribloškė įvykis su katinais. Krūvos gaišenų šalia dubenėlių su maistu buvo rastos Debreceno gatvėje.

Tarnybos tiria

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Virgilijus Valantinas sakė, kad apie minėtus atvejus buvo informuota policija.

"Paskutinį kartą pats šeimininkas atvežė savo nudvėsusį augintinį. Prisimenu atvejį, kai vienoje sodų bendrijoje nugaišusi katė buvo išsiųsta į laboratoriją tyrimui. Kaip paaiškėjo iš gautų rezultatų, gyvūną ištiko ūmus apsinuodijimas. Kreipėmės į Klaipėdos rajono policijos komisariatą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tačiau pažeidėjas nebuvo nustatytas", – kalbėjo pašnekovas.

Anot jo, nuodų identifikavimui reikalingi specifiniai tyrimai.

"Tai baisus dalykas, galintis prišaukti ir didesnių nelaimių", – komentavo V.Valantinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Tas nuodytojas savo dienas liūdnai pabaigs - likimas užnuodys.

IRENA

IRENA portretas
mūsų parkeliai paversti šunų šikinimo vieta.Nenustebsiu jei ir kituose parkeliuose pradės dvėsti šunys. Ypač nemalonu eiti rytais parkeliu.

Zyklas

Zyklas portretas
visiskai teisus, nes pagal IP galima nustatyti asmenybes tu zmoniu, kurie skatina neapykanta zmonem ir kitiem. Gal jie ir nuodija?...
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių