Quantcast

Prie uosto tvoros dūzgia sunkioji technika: kasa užterštą žemę

Vitės kvartale, arčiau uosto tvoros, vėl dūzgia sunkioji technika, čia gramdoma žemė. Pasamdyta vilniečių įmonė šalina sunkiaisiais metalais užterštą gruntą.

Panašius darbus netoliese gyvenantys klaipėdiečiai jau matė, kai buvo tvarkomas plotas Vitės progimnazijos stadionui atnaujinti. Ir tada didžiulės mašinos kasė ir sijojo žemę. Taip į atskiras krūvas buvo rūšiuojama tai, kas iškasta, ir vežama atskirai utilizuoti.

Ne vieną kartą atliktų tyrimų duomenimis, sunkiaisiais metalais užterštas buvo ne tik mokyklos stadiono plotas, kur kelerius metus buvo laikomi metalo ritiniai. Tyrimai parodė, kad smarkiai užteršta ir toliau nuo mokyklos esanti teritorija.

Ilgą laiką netvarkyta, apžėlusi krūmais teritorija tarp Švyturio gatvės 10 namo ir uosto tvoros, pasirodo, taip pat užteršta.

Rudenį krūmai buvo iškirsti, liko tik didžiausi medžiai.

2022-ųjų pabaigoje šiame plote nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro dirbo ekskavatoriai ir kitos mašinos. Arčiau uosto tvoros išaugo kalnai žemių.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė pasakojo, kad šioje vietoje darbuojasi rangovai – bendrovė "Vilniaus BDT" iš sostinės.

Panašūs darbai šiemet bus atliekami ir vaikų darželio "Traukinukas" teritorijoje.

Pagal sutartį, priklausomai nuo išgabento grunto kiekio, už darbus Švyturio gatvėje savivaldybei teks sumokėti nuo 50 iki 250 tūkst. eurų.

Rangovai pranešė, kad iki Naujųjų metų atliko darbų už 80 tūkst. eurų.

Vėliau nukastas plotas bus užpiltas švariu gruntu, viršutinis 5 cm sluoksnis bus juodžemis.

Kol kas šioje vietoje neplanuojama nieko kita, tik sodinti veją.

Ankstesnės kalbos apie Gulbių gatvės asfaltavimą ir jos sujungimą su Malūnininkų gatve kol kas lieka kalbomis.

Vaizdas prie Švyturio gatvės 10 namo šiemet turėtų pasikeisti ne tik todėl, kad uosto pusėje sužaliuos žalia veja.

Vasarį į šio ir kelių gretimų namų kiemus žada grįžti šilutiškių bendrovės "Kavesta" technika.

Pagal Klaipėdos savivaldybės planą, šių prieš šešis dešimtmečius pastatytų namų kiemuose įmonės darbininkai imsis įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, tvarkys pačius kiemus.

Šie darbai gali sutapti su kai kurių namų renovacija. Todėl metai namų gyventojams bus kupini nepatogumų, bet kartu ir vilties, kad vienu metu susitvarkę ir namus, ir kiemus pagaliau jie gyvens ne sovietmečio sąlygomis, o kaip ir dera XXI a.

I. Kubilienė patikino, kad Vitės kvartalo dar po metų laukia ir daugiau permainų. Sportininkų gatvės gale bus klojami nauji šaligatviai, tiesiami dviračių takai, prie gatvės atsiras vietos gyventojų automobiliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marta

Marta portretas
Netvarka blogai.Tvarko-blogai.. Vieni niurzgaliai gyvena ar kaip?Tame kampe gyvenau nuo 1960 metų iki 1993 ir tikrai apsilankius dabar matosi kad apleista baisiai.Lyg sustojo ten laikas

Marijus

Marijus portretas
Eilinis pinigų nu3,14zdinimo vajus...

User6434

User6434 portretas
Triūkšmas geras turetu but. "Gramdo žeme". Debilizmas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių