Quantcast

Prie perkėlos – komisariato viršininko ir vairuotojo konfliktas: į keltą – prieš eismą

Nemaloni istorija nutiko Smiltynėje eilėje prie perkėlos. Prieš eismą važiavęs vairuotojas, sustabdytas paties Neringos policijos komisariato viršininko, tik nusispjovė į perspėjimus nepažeidinėti eismo taisyklių ir nurūko tolyn.

Pareigūnas laukė eilėje

Situacija užfiksuota anapus marių, nerijos pusėje.

Smiltynės kelyje tą dieną prie kelto stovėjo įspūdinga eilė automobilių.

Joje kantriai laukė ir Neringos policijos komisariato viršininkas Viktoras Freigofas. Komisariato vadovas važiavo tarnybiniu automobiliu, kuriame sumontuota vaizdo stebėjimo ir registravimo įranga.

Vienas vietinių gyventojų, vairavęs mikroautobusą, vėliau socialiniame tinkle rašė, kad automobilių eilė buvo nusidriekusi abiejose juostose, o eismo juosta, skirta vietos gyventojams, kuriems leidžiama patekti į keltą atskira eile, buvo visiškai laisva.

Vietinis pasakojo, kad tarpmiestinis autobusas automobilių spūstį apvažiavo priešpriešine eismo juosta. Tą patį padarė mikroautobuso vairuotojas.

„Staiga automobilis „Kia“ prieš pat nosį blokuoja kelią. Išlipa uniformuotas policijos pareigūnas, atskaito moralą, apšaukia ir galiausiai telefonu praneša savo kolegoms, kad šie (nedalyvavę ir nefiksavę įvykio) surašytų administracinio nusižengimo protokolą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ įvykių seką dėstė pažeidėjas.

Ne viskas taip buvo, kaip parašyta. O dar pusė – neteisybė.

Tačiau visai kitokią versiją pateikė Neringos policijos komisariato viršininkas V.Freigofas.

„Ne viskas taip buvo, kaip parašyta. O dar pusė – neteisybė. Aš stovėjau eilėje, kaip ir visi. Kai kurie piliečiai nori būti protingesni už kitus. Kirto dvigubą ištisinę juostą ir važiavo prieš eismą. Taip, toje vietoje nėra galimybės padaryti atskirą eilę tik neringiškiams. Teisės aktai byloja, kad pirmumą į keltą vietiniai įgauna tik atskiroje, tik jiems skirtoje eismo juostoje perkėlos teritorijoje. O Smiltynės kelias nėra perkėlos teritorija, jame galioja tokios pat Kelių taisyklės kaip ir Taikos prospekte. Juk ten niekas nesugalvoja pavažiuoti kilometrą prieš eismą“, – paaiškino V.Freigofas.

 

Viktoras Freigofas / Policijos nuotr.

Nubaudė šešis vairuotojus

Pasirodo, viešai nuoskaudą dėl trims mėnesiams atimtos teisės vairuoti automobilį liejęs neringiškis, sustabdytas policijos komisariato vadovo, elgėsi įžūliai.

„Ne jis vienas, šeši buvo nubausti. Aš jį pirmą sustabdžiau ir perspėjau, kad jis pažeidinėja taisykles, kad pavojingai vairuoja. Perspėjau, kad už pavojingą vairavimą gali būti atimta teisė vairuoti automobilį nuo trijų iki šešių mėnesių. O jis pasakė, kad jam nesvarbu, ir nuvažiavo. Kiti, kuriuos perspėjau, pasitraukė atgal į eilę, o šitas nuvažiavo“, – pasakojo V.Freigofas.

Toks veikėjo elgesys komisariato vadovą apstulbino. Įstatymai byloja, kad pareigūnų nurodymus privaloma vykdyti.

„Iš viso šešiems vairuotojams surašėme protokolus. Na, įsivaizduokime, kad atvyksta keltas, paleidžia mašinų srautą, o čia kelias uždarytas, nes kažkas priešpriešine eismo juosta braunasi prie kelto. Juk nebūtų kur dingti“, – baisėjosi V.Freigofas.

Skubėjo į skalbyklą

A.Freigofas pats eilėje prie kelto stovėjo valandą, šviesos signalų nejungė ir tarnybiniais pažymėjimais nemojavo.

„Ir aš stovėjau, nepatogu, bet ką darysi. O šis pilietis priešprieša vos ne kilometrą važiavo. Aš jį sustabdžiau likus 300 metrų iki papildomos juostos. Pirmiausia sustabdžiau perspėjimui, o jis pareiškė, kad skuba į skalbyklą, ir nuvažiavo. Jei būtų sureagavęs, būtų pakakę ir perspėjimo, tačiau jis toliau tęsė kelionė, nieko nepaisydamas. Į skalbyklą – prieš eismą“, – stebėjosi Neringos policijos viršininkas.

Kitą dieną pažeidėjui teko kulniuoti į Neringos policijos komisariatą. Jo viražus nufilmavo tarnybinis policijos automobilis.

„Mačiau socialiniame tinkle, kas prirašyta. Taip, ten aš stoviu ir rankomis skėsčioju, aiškinu gi jam, kad nepažeidinėtų taisyklių“, – šypsodamasis kalbėjo V.Freigofas, žiūrėdamas į nuotrauką, kurioje jis užfiksuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šaunuolis pareigūnas, pagarba!

Julius

Julius portretas
Ogi reikia priimti įstatymą, kad galiotų vairuotojų registratorių užfiksuoti pažeidimai, nes tokių ir panašių situacijų kelyje apstu. Gal tada ketindamas pažeisti taisykles susimąstys, kad gali būti užfiksuotas.

Cjf

Cjf portretas
Gal ir tam tryda prasidėjo, gal ieškojo kur patriest, kaip ir Baisuliui
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių