Quantcast

Prie Klaipėdos geležinkelio pervažų pareigūnai dalijo dovanas

Uniformuoti policininkai stoviniavo prie judriausių Klaipėdos geležinkelio pervažų – toks vaizdas vakar ryte sutrikdė ne vieną Rimkų ir Tilžės gatvėmis važiavusį vairuotoją.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovais surengė patikrą prie dviejų svarbiausių miesto geležinkelio pervažų. Laiką ir vietas parinko geležinkelininkai.

Šį kartą pareigūnai nesislėpė ir siekė būti gerai matomi. Uniformuoti policininkai per porą valandų stebėjo, kaip pervažas įveikė apie 150 transporto priemonių ir būrelis pėsčiųjų.

Pasak Kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos, nė vienas nepažeidė taisyklių.

Išvydę pareigūnus ratuotieji tvarkingai stabtelėdavo prie linijos ir tik tada riedėjo bėgiais, tai bylojo, kad jie gerai išmano Kelių eismo taisykles.

Ne vienas pareigūnų pakalbintas vairuotojas ir pėsčiasis gavo lankstinuką, kuriame primenamos pervažų kirtimo taisyklės.

Be to, policininkai dovanojo geležinkelininkų  parūpintas dovanas – automobilio kvapus su užrašu, primenančiu prie geležinkelio elgtis atsargiai ir atsakingai.

Policininkai įsitikinę, kad nematydami uniformuotųjų vairuotojai dažnai linkę nesustoti prie pervažų.

Neretai pareigūnai rengia neviešus reidus, stebi perėjas ir geležinkelio pervažas iš nežymėtų automobilių. Tokiais atvejais pažeidimą jie filmuoja, nes, gavę nemenką nuobaudą, beveik visi pažeidėjai ginčija kaltę.

„Žmonės be reikalo gaišta savo laiką ir leidžia pinigus bylinėjimuisi. Teisme pateikiame vaizdo įrašą, kuris įrodo, kad vairuotojas nepaisė taisyklių. Tada skiriama ne pusė, o visa įstatymo numatyta nuobauda“, – paaiškino M.Džermeika.

Administracinių nusižengimų kodeksas už važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių pažeidimą pirmą kartą baudžiamiems asmenims numato 90 eurų baudą su teisės vairuoti atėmimu dviem mėnesiams.

Jeigu per metus šis nusižengimas padaromas  antrą kartą, bauda gali siekti nuo 180 iki 280 eurų, vairuotojo pažymėjimas atimamas nuo 2 iki 6 mėnesių.

Pareigūnų pastebėjimu, dažniausiai vairuotojai nepaiso kelių ženklinimo reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Prie Rimkų pervažos nėra STOP ženklo, todėl visi rieda nesustodami. Milicininkai taip pat.

Anonimas

Anonimas portretas
Abiem. Eikit KET mokintis..

Tomas

Tomas portretas
Sutinku su Lolo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių