Quantcast

Prie jūros sumanė išsikepti bulvių

Savaitgalį prie jūros atvykę poilsiautojai sumanė ne tik pasimėgauti gražiu oru, bet ir išsikepti bulvių. Susinešę šakų užsikūrė laužą tarp pušų. Jų ramybę sutrukdė kylančius dūmų kamuolius išvydusi klaipėdietė, kuri iškart perspėjo atvykėlius, kad toks elgesys nederamas ir bus kreiptasi į policiją.

Laužaviečių – ne viena

Savo istoriją moteris pasakojo feisbuko grupėje "Melnragės bendruomenė". Anot jos ir kitų gyventojų, tokių laužaviečių tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragės yra ne viena, pareigūnams jos žinomos.

"Pranešta policijai, buvau nuėjusi pas kareivius, pranešiau, gaila, kad negalėjo palikti posto ir pagelbėti vietoje, grįžau užfiksuoti įvykių (prašė policija), bet jų jau nebebuvo. Aplinkos apsauga irgi buvo atvykusi", – rašė moteris.

Klaipėdietės minima laužavietė – prie Antrosios Melnragės. Veikiausiai laužavietė naudota jau ne kartą.

Anot Klaipėdos apskrities pareigūnų, panašaus pobūdžio pranešimo vasario 4–5 dienomis nebuvo gauta.

Bauda – iki 600 eurų

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius irgi negavo skundų apie kūrenamus nelegalius laužus Melnragėje.

"Miesto tvarkymo ir švaros taisyklės numato, kad Klaipėdos miesto teritorijoje, išskyrus tam skirtas vietas, draudžiama kūrenti laužus. Savivaldybės administracijos direktorius įsakymu gali leisti rengti renginius, kurių metu kūrenami laužai", – paaiškino Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Nustačius tokį pažeidimą būtų taikomos Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnyje numatytos sankcijos – įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų.

Už pakartotinai padarytą šių taisyklių pažeidimą taikoma bauda nuo 140 iki 600 eurų.

Daug nepasakysi, nepamokysi.

Ukrainiečių dovana – sudarkyta

Apie sekmadienį įvykusį nutikimą nedaug tegalėjo pasakyti ir įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Alvydas Girdvainis.

"Tiesą pasakius, tik dabar sužinojau, neturėjau informacijos ir darbuotojai nežinojo, kad įvyko toks dalykas. Nors mūsų žmonės ten būna, tvarkosi, bet dažniausiai rytais", – teigė A. Girdvainis.

Anot jo, užpernai arba pernai, ruošiantis sezonui, būta visokių vandalizmo atvejų. Vienas tokių – sudeginti nauji suoliukai.

"Būna, kad šiukšlina, šunis vedžioja. Vasaros sezonu gelbėtojai įspėja, bet neturi įgaliojimų žmones išvaryti. Daug nepasakysi, nepamokysi. Taip pat vasarą daugiausia kovojame su girtais, būna ir ekshibicionistų, gelbėtojai vis juos vaikosi. Iš pradžių įspėja, o jei toliau elgiasi aršiai, tada gelbėtojai kreipiasi į policiją. Žiemos metu būna ramiau. Kai prasideda pavasaris, prasideda ir visokie paišymai ant visko, kur tik įmanoma. Mūsų stendus tai nulaužia, tai apipaišo. Dažniausiai apipaišomi konteineriniai tualetai. Šį savaitgalį lankiausi Odesos promenadoje, mačiau, kad apipaišytas ir Odesos ženklas", – sakė A. Girdvainis.

Ar ukrainiečių dovana Klaipėdai – skulptūra "Inkaras-širdis" galėjo būti specialiai sudarkyta, sunku pasakyti, nes apipaišomi ar kitaip darkomi ir kiti paplūdimių objektai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Puiki ir saugi laužavietė, kokį ššš mala ta skundikė.

Aš portretas
Biški galva perpute prie Jūros tai moterikei, kad netur ką veikt ir tokiais šudais užsiimt. Pasigydyt jai reiktu biški

Taigi

Taigi portretas
Pilietė, kuriai nepatinka jauni žmonės, nepatinka miške linksmi jaunuoliai, dėl to senų žmonių nieks nebeapsikenčia, jiem viskas bblogai. tik po langais jų....šiukslynas....
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių