Quantcast

Prie jūros poilsiautojams – pro nemalonius kvapus

Į Smiltynės paplūdimius traukiančius poilsiautojus iki šiol pasitinka ne patys maloniausi kvapai. Einant tiesiai nuo Senosios perkėlos prie pajūrio stūkso ne kaip atrodantis senas mūrinis tualetas. Nors sovietinius laikus menantys statiniai pamažu keičiami, visų atsikratyti taip greitai nepavyks.

„Planuojame visus palaipsniui nugriauti ir pastatyti šiuolaikiškus konteinerinius tualetus. Per metus tikrai nespėsime. Gal per penkerius, ketverius – žiūrint, kiek gausime lėšų. Viskas nuo jų priklauso“, – paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus Patarėja Irena Nachčiunova.

Naujas tualetas kainuoja apie 50 tūkst. eurų.

„Reikia dar elektrą privesti, pajungti iš gręžinio vandenį – yra reikalų“, – kalbėjo I.Nachčiunova.

Ties Naująja perkėla esančiu taku link pajūrio buvęs senas tualetas neseniai pakeistas nauju konteineriniu.

Artimiausiu metu Smiltynėje ketinama pastatyti dar vieną konteinerinį. 31-uoju numeriu pažymėtas tualetas stovės tarp Senosios ir Naujosios perkėlų.

„Per Senąją perkėlą pagrindiniu taku prieinate iki kopų, sukate asfaltuotu taku į kairę. Gerokai paėjus bus 31-as“, – paaiškino savivaldybės atstovė.

Kol kas viešųjų pirkimų sistemoje naujo konteinerinio tualeto savivaldybei niekas nepasiūlė.

„Neturėjome nė vieno pasiūlymo. Negalima sakyti, kad nerandame. Rasime. Įvairiai būna – iš karto nėra tiekėjo, paskui atsiranda. Gal kas nepamatė viešo pirkimo, dabar kartosime“, – teigė I.Nachčiunova.

Iki šiol Smiltyinėje nugriauti du mūriniai tualetai, dar trys tebestovi. Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ administruoja dar tris konteinerinius.

Savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vadovė dar pavasarį minėjo, kad Smiltynėje stovinčius senus tualetus tvarkyti ilgą laiką trukdė teisiniai dalykai. Tualetai stovėjo valstybinėje miško žemėje, todėl teko performuoti sklypus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyv.

Gyv. portretas
Gražioje vietoje pastatytas dar tarybiniais laikais, reikia tik atnaujinti ,viduje padaryti pakeitimus ir tvarka. Prižiūrėti reikia ir nebus nemalonių kvapų, kur miesto valdžia ,ką ji veikia kad nemato kas yra netvarkoje ,kodėl nesiima priemonių padaryti tvarkai. O tualetas turi būti, architektų projektas gražus ir vieta parinkta gera ir graži tokiam statiniui.Kaip atrodo laikinas tualetas " dėžė "viešoje vietoje ,kaip atrodo šitas, manau vizualiai skiruasi.Ir gražesnis šitas, kurį matomai nori nugriauti dėl to kad kažkam prireikė žemės kitiem tikslams, o žmogaus poreikiams Lietuvoje,pastatys Plastikine dėžę ,baisų .....".Tada bus gražu"

Pil.

Pil. portretas
Bloga dairosi nuo tokių neteisingų straipsnių. Ivardinkite teisingai esamas padėtis, ar tualetas kaltas kad jame nėra tvarkos ir sklinda kvapas,atsakykite.Juk kaltas tas kurio turtas yrą .O tualetas pastatytas labai protingai ir jis yra reikalingas, ji reikia restauruoti,prižiūrėti ir bus patenkinti visi.Gėda miesto merui turi būti kad netvarka. Nesirūpina valstybės turtu ,kuris priklauso visuomenei.Jis turi būti prižiūrėtas,nebus kvapų nemalonių ir taip toliau.

roze

roze portretas
tai 30 metu nepriklausomybes neuzteko,kad tulika moderniu pakeisti?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių