Quantcast

Prie „Juodkrantės“ rūkalų nebebruka

Ilgus metus kontrabandines cigaretes pardavinėjusių čigonų okupuotos parduotuvės Naikupės gatvėje prieigos pagaliau apsivalė. Dabar čia niekas nestabdo praeivių ir nebesiūlo jiems Baltarusijoje pagamintų rūkalų.

Ilgus metus kontrabandines cigaretes pardavinėjusių čigonų okupuotos parduotuvės Naikupės gatvėje prieigos pagaliau apsivalė. Dabar čia niekas nestabdo praeivių ir nebesiūlo jiems Baltarusijoje pagamintų rūkalų.

Atimdavo ir pinigus

Metų metus uostamiesčio policininkai tikino, kad įveikti neteisėtos prekybos cigaretėmis neįmanoma. Argumentų būta visokių, tačiau gyvenimas parodė, kad sutelkę jėgas pareigūnai gali pasiekti rezultato.

Dabar prie "Juodkrantės" vardu vadintos parduotuvės nebestoviniuoja nė vienas čigonas. Cigarečių pardavėjai nebekalbina žmonių ir prie "Bičiulių" kavinės.

Šiemet į kovą su kontrabandinių rūkalų prekyba įsijungė ir kriminalinė policija. Suvieniję jėgas pareigūnai pasiskirstė pareigomis ir numatė taktiką.

Čigonai nesitikėjo, kad policininkai imsis juos gaudyti dar prieš prasidedant oficialiai darbo dienai, po penktos valandos vakaro ir poilsio dienomis.

Pradėję aktyvią kovą pareigūnai konfiskuodavo ne tik cigaretes bet ir visus pinigus, kiek turėjo šie prekeiviai, mat daugelis jų yra nesumokėję baudų. Tad antstoliai paimdavo pinigus joms padengti.

Sandėlio mokestis – cigaretės

Tuo pačiu metu kriminalinė policija ėmėsi triuškinti kontrabandos sandėlius. Savo pačių būstuose romai rūkalų nelaikė.

Paaiškėjo, kad jie slėpė savo prekes netoli parduotuvės gyvenančių asocialių asmenų namuose. Tradicinis mokestis jiems už šią paslaugą buvo pakelis rūkalų už dieną.

Vienas tokių asmenų buvo nubaustas 5 tūkst. litų bauda, tai jį atgrasė nuo noro talkinti rūkalų pardavėjams.
Vardydami priežastis, dėl kurių sumažėjo kontrabandinių rūkalų prekyba, pareigūnai pripažįsta, kad sumenko prekeivių pajėgos.

Šiemet nuo tuberkuliozės mirė per pusantro milijono litų baudų gavusi Zemfira Kasparavičiūtė. Jos skola valstybei liko nesumokėta.

Liko dar pora panašiai valstybei skolingų čigonių, jos savo veiklą pristabdė netekusios didelio kiekio cigarečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Priimsime pokyčiuspopokičių ir pereisime ant kitokių kvaiįalų ū ū ...

SKŪSIMĖS

SKŪSIMĖS portretas
Čigonų tautinę mažuma liks be pajamų.

;jhv

;jhv portretas
Ne cigonus reikia gaudyti, o tuos, kurie iveza tas cigaretes ir narkotikus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių