Quantcast

Prie čiuožyklos Teatro aikštėje – ažiotažas: liko visai nedaug

Senamiestyje po atviru dangumi įrengtai ledo arenai klaipėdiečiai abejingi neliko. Nors pramoga mokama, savaitgalį prie čiuožyklos įėjimo rikiavosi eilės norinčiųjų čiuožinėti.

Šeštadienį Teatro aikštė virto tikru kalėdiniu miesteliu – daugybė klaipėdiečių laukė eilėje prie čiuožyklos.

Mat vienu metu ant ledo gali pramogauti ne daugiau kaip 50 žmonių. Seanso trukmė, esant dideliam norinčiųjų srautui, – viena valanda.

"Dabar, šventiniu laikotarpiu, kiekvieną dieną gyvename apgulties sąlygomis. Jau antra savaitė tokia", – pabrėžė viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Kalėdinių renginių organizatoriai skaičiavo, kad savaitgalį ledu mėgavosi apie 700 žmonių.

Kiek daugiau jų buvo šeštadienį – per 460 – ir mažiau sekmadienį, veikiausiai dėl subjurusio oro.

Ledo arena Teatro aikštėje pradėjo veikti gruodžio pradžioje.

(Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Pagrindą čiuožyklai įrengė uostamiesčio bendrovė "Klaistvita", kurios darbuotojai atvežė, supylė, išlygino dešimt sunkvežimių smėlio ir jį sutrombavo.

Ledą "augina" bendrovė "Šaltoji banga". Čiuožyklos ledo storis turi būti apie 5 cm, 1 mm ledo užauginti reikia vienos valandos.

Kalėdinė ledo aikštelė yra 15 m ilgio ir 20 m pločio, ledo takas apie skulptūrą Anikei – 33 m, bendras ledo paviršius užima apie 400 kv. m.

Formuoti ledą galima esant iki 8 laipsnių aukščiau nulio, o eksploatuoti, kai ledas jau suformuotas, – iki 12 laipsnių šilumos.

Prie čiuožyklos aikštėje yra du nameliai. Viename galima išsinuomoti, o kitame persiauti pačiūžas.

Ledo čiuožyklą visą mėnesį prižiūri dvylikos žmonių komanda. Čiuožykla klaipėdiečiams ir miesto svečiams atvira kiekvieną dieną, o savaitgalio vakarais čia vyksta čiuožimo pamokos ir teminiai pačiūžų vakarėliai.


Turintieji savo čiuožimo batelius pramogauja už simbolinį vieno euro mokestį, neturintieji pačiūžas nuomojasi šalia įkurtame nuomos punkte už 4 eurus.

Čiuožykla veiks iki sausio 6-osios. Anot organizatorių, laikas dar gali būti keičiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė  portretas
Čiuožyklos veikimo laiką tikrai galėtų pratęst, nes norisi dar pasidžiaugt ledu po atviru dangumi!

Renata Sen.

Renata Sen. portretas
Jeigu jau taip patiko žmonėms, tai galėtumėt iki vasario galo Dangės skvere čiuožyklą padaryti. Kur fontanas stovėjo..Ten ir vieta tinkamesnė ir jums didesnis pasipelnymas būtų

Pilietis

Pilietis portretas
Kodel neisnaudojamos erdves, viskas sukista teatro aiksteje. Danes skveras - idiali vieta ciuozyklai, senamiestis, daug erdves. Padarykite mielieji, savivaldybes specialistai, taip, kad tikrai jaustusi Jusu darbas. Ir daugiau zmoniu susirinktu ir ivaizdis puikus, ir nuotaika sventine.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių