Quantcast

Prie „Arkos“ paminklo – spalvinga šventė

Jau šį savaitgalį, gegužės 28-ąją, uostamiestyje vyks festivalis "Tautinių kultūrų diena". Norintieji dalyvauti, pasiklausyti dainų įvairiomis kalbomis ir paskanauti nacionalinių patiekalų šeštadienį kviečiami atvykti prie "Arkos" paminklo.

Tą dieną 14 val. netoli "Arkos" paminklo startuos mugė, kurioje bus siūloma įsigyti tautinės atributikos, amatininkų dirbinių, rankdarbių, meninių kūrinių ir nacionalinių patiekalų, o 15 val. susirinkusiuosius džiugins koncertas.

Pasak organizatorių, mugėje bus galima paragauti kazachiškų spurgų, rusiškų kepinių, azerbaidžanietiškos dalmos, armėniškų gata pyragėlių, ukrainietiškų bandelių, žydiško foršmako, Klaipėdos krašto kafijos ir daug kitų įvairiausių patiekalų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Tautinių kultūrų centro kultūros projektų vadovės Tatjanos Kononovos, renginyje dalyvaus nemažai svečių, kurie suvažiuos ne tik iš Lietuvos.

Bus tikrai spalvingas renginys.

"Renginyje bus parodyta, kaip per dešimt metų išaugo mūsų ansamblių, bendruomenių lygis, kaip visa sceninė kultūra pakilo į aukščiausią lygį. Beveik visi kostiumai buvo atvežti iš dalyvių gimtinių. Bus tikrai spalvingas renginys. Jau repetuoja įvairūs ansambliai. Atvažiuos svečių iš Armėnijos, Latvijos, taip pat Trakų, Šiaulių bei daugelio kitų miestų. Bus ir daug ukrainiečių pasirodymų", – sakė pašnekovė.

Koncerte skambės armėniškos, totoriškos, lenkiškos, latviškos, vokiškos, baltarusiškos, ukrainietiškos, žydiškos dainos. Matysime azerbaidžaniečių, kazachų, rusų, ispanų, tiurkų šokius.

Renginyje dalyvaus senovinių muzikos instrumentų ansamblis iš Armėnijos, šokių ansamblis "Misinš" iš Latvijos, totorių folkloro ansamblis "Esfane" iš Trakų, azerbaidžanietiškus šokius demonstruos studija "Melina" iš Šiaulių, taip pat vyks tiurkų tautų šokiai, kuriuos atliks grupė "Gumerdance" iš Klaipėdos, pasirodys flamenko šokio mokykla "Rosalinda", taip pat iš Klaipėdos, Karalienės Luizės jaunimo centro vaikų šokių ansamblis "Vijurkas" ir uostamiesčio rusų šokių atlikėjai "Russkij suvenir".

Šventėje koncertuos nemažai Klaipėdos bendruomenių meno ansamblių ir solistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
Nei rusiškų patiekalų, nei, prašau, rusiškų šokių... Gal atsipeikėkit? Mugė puiku, bet be rusikalbė penktos kolonos "fėjų".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių