Quantcast

Prezidento G. Nausėdos vainikas – Melnragės paplūdimyje

LR Prezidento Gitano Nausėdos vainikas, šeštadienį per specialią ceremoniją nuleistas į jūrą Baltijoje žuvusiesiems pagerbti, po kelių valandų, gerokai bangų aptaršytas, jau mėtėsi Antrosios Melnragės paplūdimyje.

Šeštadienio rytą Jūros šventėje apsilankė iš Klaipėdos kilęs šalies Prezidentas G.Nausėda kartu su žmona Diana Nausėdiene.

„Prezidentas dalyvavo vainikų nuleidimo žuvusiesiems jūroje ceremonijoje ir plaukdamas kariniu jūrų laivu „Kuršis“ pagerbė iš jūros negrįžusius žmones, tuos kurie savo gyvenimus paaukojo garsindami Lietuvą, kurdami jūrinės valstybės pamatus, puoselėdami ir kurdami šalies jūreivystės istoriją. Ši ceremonija – viena seniausių Jūros šventės tradicijų, gimusi tarpukaryje“, – buvo rašoma prezidentūros pranešime.

Lygiai vidurdienį sukaukė laivų sirenos ir iš visų vilkstinės laivų, taip pat ir flagmano „Kuršis“, buvo nuleisti vainikai, skirti žuvusiems jūroje.

Šeštadienį jūra buvo gana banguota, vėjas bangas plakė į krantą, tad jau po kelių valandų žuvusiems skirti vainikai voliojosi Antrosios Melnragės paplūdimyje, taip pat ir tas, kurį į jūrą nuleido prezidentas.

Anot skaitytojų, į krantą buvo gausiai priplakta ir gėlių, kurios buvo sumestos į jūrą iš laivų, pagerbiant Baltijoje žuvusius žmones.

Į paplūdimį atplukdytos simbolinės puošmenos suteikė džiaugsmo ten poilsiavusiems vaikams. Mažieji su gėlėmis mielai žaidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel talambyja?

Kodel talambyja? portretas
Neteko girdeti, isplauto vainiko, keista.....o kodel turi talambyti laikrastis, na ismete, tai ismete bangos, butinai viesinti, tai tycia, kad sumenkinti?

NĖR KADA PROBLEMAS SPRESTI

NĖR KADA PROBLEMAS SPRESTI  portretas
Reikia apsiseilejus su vainikėliais po šali lakioti .... Pagarba žuvusiems , bet prezidentui yra daugybe kitu sprestinu klausimu ...

Anonimas

Anonimas portretas
Pinigų švaistymas vainikams ir to Nulio apsaugai. Kas jį grobs? Juokinga!
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių