Quantcast

Prezidentas G. Nausėda su vaikais pasveikino jūrą

Palangoje sunkiai gyvenančių vaikų rankų miškas šeštadienį pasitiko vasarišką Baltijos jūrą. Ši jautri socialinė akcija vyksta ketvirtą kartą. Šiais metais šešis šimtus vaikų į pajūrį lydėjo šalies Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana.

Akciją „Pasveikink jūrą Palangoje“ organizuojama prisidedant prie Nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“. Akcijos metu į Palangą pirmą kartą pakviesti apie 600 vaikų, kurių amžius nuo 7 iki 12 metų. Atvykusių vaikų laukia dviejų dienų programa, kurios svarbiausia dalis – susitikimas su jūra.

Palangos miesto savivaldybės inicijuojama akcija sukvietė mažuosius iš 44 Lietuvos savivaldybių. Vaikų lauks ne tik pirmasis susitikimas su jūra, bet ir nuotaikinga dviejų dienų programa su žaidimais, pramogomis ir, žinoma, maudynėmis Baltijos jūroje.

Socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ yra kurorto Savivaldybės atsakas į Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą jungtis prie iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ bei padovanoti šalies vaikams nepamirštamų vasaros akimirkų. Kartu tai yra visų palangiškių dovana vaikams, kurie dar nė karto neturėjo galimybės pamatyti jūros.

Šeštadienį jau nuo ankstaus ryto į kurortą sugužėjo vaikai iš įvairių Lietuvos kampelių, lydimi savo vadovų. Prie Palangos kurhauzo jų laukė animatoriai ir savanoriai. Po rytinės mankštos ir žaidimų vaikų būrys pajudėjo jūros link.

Daugiau nei pusė tūkstančio vaikų eisena, traukdama centrine kurorto gatve, traukė poilsiautojų dėmesį.

J.Basanavičiaus gatvėje skambėjo skanduotės ir dainos. Jūratės ir Kastyčio skvere mažuosius kurorto svečius pasitiko akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ iniciatorius bei globėjas Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus ir kiti svečiai. Kurorto meras visus pakvietė keliauti Palangos tilto link bei įgyvendinti savo svajonę – pamatyti banguojančią Baltijos jūrą.

Ši jautri ir prasminga socialinė akcija yra visų palangiškių dovana Lietuvos vaikams.

"Ši jautri ir prasminga socialinė akcija yra visų palangiškių dovana Lietuvos vaikams, kurie nė karto nėra matę jūros ir dar niekuomet neturėjo galimybės pasimaudyti Baltijos bangose.

Palangos miesto savivaldybė akcijai „Pasveikink jūrą Palangoje“ skiria didelį dėmesį, kasmet numato finansavimą, kad vaikai, pirmą kartą atvykę į pajūrį, čia pasijustų išties laukiami bei namo išsivežtų tik pačius geriausius prisiminimus. Vaikai Palangoje ne tik pirmą kartą pamatys jūrą, bet ir dvi dienas pramogaus, bendraus, lankysis muziejuose.

Labai svarbu ir džiugu, kad prie šios socialinės akcijos noriai jungiasi visa Palangos miesto bendruomenė – tiek verslininkai, tiek kultūros srities darbuotojai, gelbėtojai, policijos pareigūnai, pasienio tarnybos pareigūnai, savanoriai. Tikiu, kad visų kurorto gyventojų dėka ši viešnagė Palangoje mažiesiems taps vienu iš įsimintiniausių šiųmečių vasaros atostogų įvykių", – džiaugėsi Š. Vaitkus.

Palangos tiltą užtvindžiusi vaikų jūra, lydima vadovų bei gelbėtojų, patraukė į paplūdimį.

Čia šventės dalyviai galėjo nerti į jūrą, išbandyti bangas, žaisti žaidimus. Paplūdimyje vyko ir kitos atrakcijos – svajonių miesto statyba, žaidimai su vandeniu ir smėliu, spalvotų dulkių fejerverkas ir kitos pramogos.

Šiemet akcijos organizatoriai – Palangos kultūros ir jaunimo centras ypač didelį dėmesį skiria socialinei, sveikatingumo bei saugumo prevencijai. Palangos miesto gelbėtojai vaikams pasakojo apie vandenyje slypinčius pavojus, mokė kaip elgtis ir ištikus nelaimei, nepasimesti jūroje, kuri ne visada būna gera. Palangos miesto sveikatos biuras su animatorių pagalba mokė vaikus kaip suteikti pirmąją pagalbą. Palangos kultūros ir jaunimo centro komanda įsitikinusi, jog norint sumažinti ir išvengti nelaimių, šios prevencinės priemonės yra būtinos.

Po maudynių kultūrinėje pievoje „I love Palanga“, vyko piknikas ir įvairios pramogos. Palangos pakrančių apsaugos rinktinė vaišino pasienietiška koše, o Laimos Lapkauskaitės grupė „Mergaitės iš Majamio“ susirinkusiems dovanojo koncertą.

Sekmadienį, prieš kelionę namo, mažieji kurorto svečiai šėls Palangos vasaros parke, lankys muziejus ir susipažins su Palanga.

Kad visos Lietuvos vaikai turėtų galimybę pamatyti jūrą, lėšų šiam projektui kasmet skiria Palangos miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svajonė

Svajonė portretas
Džiugi diena vaikams, kurie pirmą kartą išvydo jūrą, liks puikūs prisiminimai. Lauksime socialinės akcijos senjorams, kurie virš 20 metų nebuvo prie jūros. nes iš varganos pensijos neišgali ten nuvykti. Pasibaigus vasaros sezonui, pajūrys ištuštėja, su verslininkų pagalba galima pagalvoti apie galimybę sunkiai gyvenantiems senjorams savaitę pailsėti prie jūros. Gal verta sugrąžinti poilsio namus, skirtus senjorams?

Aitei

Aitei portretas
Pirmoj eilej savo vaikais turi pasirupint ju tevai o ne prezidentas. Jei tevai liurbiai ir nesirupina savo vaikais tai joks prezidentas jais nepasirupins.

Nu jūs duodat!

Nu jūs duodat! portretas
Kooks jūsų supratimas jeigu reikalaujat kad Nausėda iš karto padarytų viską ko jūs tikitės?!Biški ijunkite smegenis - gal išrinkote į Prezidentus Burtininką Merliną? Ar Garį Poterį? Kuris tuoj pat jums padarys laimingus visus biedniokus, išspres socialines problemas ir kita suda suvaryta per 30metų netikusio šalies valdymo?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių