Quantcast

Prekeiviai užstatė Debreceno aikštę

Maisto produktų ir drabužių prekeiviams miesto turgaviečių negana. Gyventojai piktinosi, esą pastarieji turgumi paversti baigia išgražintą Debreceno aikštę.

Maisto produktų ir drabužių prekeiviams miesto turgaviečių negana. Gyventojai piktinosi, esą pastarieji turgumi paversti baigia išgražintą Debreceno aikštę.

Fontane laisto daržoves

Debreceno aikštėje ir šalia jos fontano zujantys pardavėjai supykdė miestiečius. Jų žodžiais, užuot susimokėję už vietą turguje, šie prekiauja gatvėse ir darko miesto vaizdą.

Esą ant šaligatvio nuolat "puikuojasi" dėžės su maisto produktais, kojinėmis ir net apatiniais.

"Kasdien nuo ryto iki vėlyvo vakaro prie fontano keliamas didžiulis šurmulys. Namudininkai suvažiuoja iš sodų ir apstoja aikštę. Fontane laisto savo daržoves. Turime naujai suremontuotą alėją, o keliamas toks balaganas. Juk netoli yra Naujasis turgus, tegul jame ir prekiauja“, – piktinosi Debreceno gatvėje gyvenanti Danutė.

Atlieka patikrinimus

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys patvirtino, kad leidimus prekybai čia turi ne visi, o toks vaizdas mieste iš tiesų atrodo neestetiškai. "Jau esame ne vieną nubaudę", – tvirtino pašnekovas.

Tačiau minėtoje vietoje išsirikiavusių nelegalių prekybininkų kontrolieriai neišgąsdino.

Per neseniai vykusį patikrinimą savivaldybės darbuotojai ragino prekiautojus persikelti į šalia esantį turgų. Tačiau, panašu, kad įspėjimams pakluso ne visi.

"Praėjusią savaitę tikrinome Debreceno aikštę ir kelioms moterims paaiškinome, kad prekiauti be leidimų šioje vietoje draudžiama. Matyt, tam sykiui pasitraukia, o po kiek laiko vėl sugrįžta", – sakė A.Valys.

Nors prekeiviams siūloma savo produkciją siūlyti netoliese esančioje turgavietėje, to padaryti jie neskuba. Mat čia pastarieji gali be papildomų mokesčių pardavinėti savo produktus.

A.Valys paaiškino, kad norint prekiauti prie prekybos centro privaloma gauti jo savininko ir savivaldybės leidimus.

Morkoms – ne vieta

"Esame šį klausimą svarstę su centrų ir turgaviečių vadovais. Pavyzdžiui, siūlėme šalia parduotuvių įteisinti smulkiąją prekybą už simbolinį vietos mokestį. Galbūt net pastatyti žmonėms stalus, kad vaizdas būtų estetiškas. Tačiau dauguma centrų vadovų prie savo parduotuvių turgaus matyti nenori. Su šia idėja sutiko ir net įgyvendinti bandė tik vienas vadovas, leidęs nemokamai prekiauti ir įrengęs specialias vietas pardavėjams. Vis dėlto jie greitai iš ten išsibėgiojo", – tvirtino V.Valys.

Pašnekovas įspėjo, kad kitas patikrinimas vadinamajame Debreceno rajone vyks rytoj. Kaip nurodė pašnekovas, čia yra ir daugiau vietų, kuriose užsiimama nelegalia prekyba.

"Kad ir kaip gaila močiučių, bet morkoms Debreceno aikštė – ne vieta. Juolab kad turguose sudaromos geros sąlygos. Todėl šį kartą bus taikomos sankcijos", – sakė V.Valys.

Baudos už prekybą viešose vietose neturint leidimo svyruoja nuo 5 iki 28 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestiete

miestiete portretas
Tie pensininkai gudrūs ir nagli,išsisukinėja, kad tik nemokėti kokio cento už vietą prekybai... Dejuoja kad pensijos mažos, kad visi blogi, o patys ką daro- vengia mokėti mokesčius kad ir minimaliausius, nelegalia prekiauja ir antra tiek kaip pensijos susikrauna... Aišku grožis jiems nesvarbu ir, kad sutvarkytą aikštę kaip čigonynų , bomžų vieta pavertė...Svarbu pinigą imti...

ADELIJA

ADELIJA portretas
nieks prie to fontano nelenda,visai kitur prekiauja,nusiraminkit,neskuskit,nepulkit paprastu pensininku ...

O

O portretas
man patinka ir patogu vakare po darbo nusipirkt iš bobulyčių pundelį daržovių ar puokštelę gėlių. Turgus tokiu laiku jau nebedirba.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių