Quantcast

Prašo Neringos valdžios atšaukti vėlyvų renginių draudimą: negi norima gyventi kaip draustinyje?

Neringoje veikianti asociacija renka parašus po peticija, kuria kurorto valdžios prašo atšaukti šiemet įvestą draudimą renginius organizuoti po 22 valandos ir vadina jį komendanto valanda.

„Šiuo valdžios sprendimu – Neringoje įtvirtinta komendanto valanda. Nejaugi norima visiškai užsitverti, viską uždrausti ir gyventi tarsi draustinyje?“ – teigia peticijos iniciatoriai, asociacija „Neringa 2030“.

Kurorto vadovas sutinka, kad esama formuluotė itin griežta ir neatmeta, kad ji bus peržiūrima.

Asociacija: interesus galima suderinti

Asociacija peticijoje pabrėžia norinti, kad Neringa „ir toliau kaip miestas, kaip kurortas, būtų atviras, šiuolaikiškas ir dinamiškas visiems žmonėms“. Todėl pasirašiusieji teigia nepritariantys „nepagrįstiems reguliavimams dėl laiko nustatymo vykstant viešiesiems renginiams“.

Pasirašiusiųjų nuomone, visų interesus galima puikiai suderinti, organizuojant viešus renginius, ypač tose vietose, kurios yra nutolusios nuo gyvenamųjų kvartalų – Nidos centriniame arba šiauriniame paplūdimyje ar Bulvikio įlankoje. Šios vietos esą nepažeistų Neringos gyventojų interesų.

„Raginame Neringos miesto savivaldybę atšaukti nepagrįstus draudimus ir nustatyti, kad visi viešieji renginiai savivaldybės teritorijoje galėtų trukti bent iki 02 val., užtikrinant, kad renginių metu būtų laikomasi visų įstatymuose nustatytų reikalavimų ir nebūtų trukdoma kitų žmonių poilsiui“, – prašo peticijos autoriai.

Neringos savivaldybės taryba nuo šio vasaros sezono uždraudė visus viešus renginius po 22 valandos. Tarybos sprendime numatyta, kad ypatingais atvejais leidimas vėlesniems renginiams gali būti duotas. Asociacijos teigimu, tik nuo savivaldybės valdininkų malonės priklausys, „ar renginys ypatingas, ar ne“.

Trečiadienio pavakarę peticiją buvo pasirašę daugiau kaip 5600 žmonių.

Sprendimą gali tekti peržiūrėti

Pasak Neringos mero Dariaus Jasaičio, dar pernai galiojo tarybos sprendimas, kuriame buvo įrašyta, kad atskirais atvejais galima išduoti leidimus ilgesniems renginiams, kurie gali kelti triukšmą. Reguliuoti renginių laiką, nurodydama, jog leidimai išduodami „ypatingais atvejais“, taryba ėmėsi po pernai gyventojų ir svečių gautų skundų dėl triukšmo viešuosiuose renginiuose.

Mano nuostabai ir nusivylimui grupė priėjo prie labai griežtos formuluotės, kas yra ypatingi atvejai.

„Administracijos direktorius dėl formuluotės „ypatingais atvejais“ klausė tarybos. Sudariau savo potvarkiu darbo grupę, svarstė daugybę variantų. Mano nuostabai ir nusivylimui grupė priėjo prie labai griežtos formuluotės, kas yra ypatingi atvejai – tai savivaldybės ir miesto įstaigų rengiami renginiai bei valstybinės šventės“, – BNS sakė D. Jasaitis.

Kurorto meras teigė girdėjęs apie peticiją, tad, jo teigimu, tarybai prie šio klausimo gali tekti grįžti dar kartą.

„Žinau, kad ir verslas renka parašus. Viliuosi, ras taryba keletą vietų, kur galėtų vykti tie renginiai. Vicemeras buvo paruošęs darbo grupei pasiūlymus – aerodromas, šiaurinis paplūdimys, bet nuo čia vykusio festivalio pernai ir kilo pasipiktinimas“, – teigė meras.

Gavę skundą dėl triukšmo, anot mero, policijos pareigūnai po 22 val. turės teisę bausti pažeidėjus. Visgi, anot kurorto vadovo, sunku įsivaizduoti, kad kažkas asmenines šventes baigs švęsti 22 valandą.

„Įsivaizduokim, kai kurorte tiek žmonių, tikimybė du šimtai procentų, kad kažkas pasiskųs ir kažkam trukdys. Kažkas bus nubaustas. Pareigūnai baudžia arba viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai“, – teigė D. Jasaitis.

Anot mero, kol kas savivaldybė šiam sezonui nėra išdavusi nė vieno leidimo organizuoti renginį po 22 val. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar monas

ar monas portretas
Valio Aciu Neringai .Tegul pudruojasi ir d......savo namuose ar seime.....

Algis

Algis portretas
Seniai jau buvo laikas uzdrausti tas narkomanu sueigas.

lasauskai, vaikeli, prasikrapštyk savo akutes

lasauskai, vaikeli,  prasikrapštyk savo akutes portretas
tavo proteže kupolinių zuikiodaržinių ir kitų idiotų, naktimis grojama muzika girdima net už dešimties, o ramiu oru, ar pavėjui, už dvidešimt kilometrų nuo jūsų tūsų, o tu ir tavo proteguojami durneliai jau užkniso normalius neringos gyventojus ir neringos svečius savo baltų akių tarčiokų fiestomis besitęsiančiomis iki saulėtekio, kol dar nevėlu, tai patys susirinkite savo ubagus nakušas, savo muziką ir su savo narkušų tųsais dinkite iš neringos
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių