Quantcast

Prašė uždrausti automobilių eismą

Smiltynėje pasivažinėjimo karietomis paslaugas teikiantys verslininkai nori, kad būtų uždraustas automobilių eismas gatve, vedančia Jūrų muziejaus link. Teigiama, kad vietomis šioje arterijoje sudėtinga prasilenkti, nekliudant automobilių.

Piktinosi vairuotojų pažeidimais

Pasivažinėjimo karietomis paslaugas teikiantys verslininkai tvirtino, kad dėl automobilių minėtoje gatvėje kyla netvarka. Mašinos paliekamos pačioje arterijoje, ant žolės, šaligatvio.

„Prasilenkti sunku. Kyla ir incidentų. Mašinos stovi brangios. Jei prisiliesi, neužteks viso vasaros uždarbio, kad nuostolius padengtum“, – tvirtino į Saugaus eismo komisijos posėdį, kuriame buvo svarstomas klausimas, atėję verslininkai.

Vežėjų teigimu, muziejaus lankytojai transporto priemones galėtų palikti aikštelėje prie kelto. Į įstaigą jie galėtų vykti karietomis, taksi. Draudimo siūlyta netaikyti ir turistų autobusams.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai dvi dienas tikrino, ar nėra pažeidimų gatvėje, vedančioje į Jūrų muziejų. Tokių nebuvo nustatyta.

„Nesakau, kad jų apskritai nebūna. Paprasčiausiai mes neužfiksavome“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Verslininkai pateikė nuotraukas, kuriuose užfiksuoti taisykles pažeidžiantys automobiliai.

Atnaujino stovėjimo aikštelę

Lietuvos Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė atkreipė dėmesį, kad karietoms yra įrengtas miško keliukas. Tad šios transporto priemonės gali važiuoti juo.

„Manome, kad visi gali naudotis gatve. Ir lankytojai, ir traukinukai, ir karietos. Viską reikia spręsti kalbantis. Kasmet prieš vasarą organizuojame susitikimą. Į jį pakviečiame ir verslininkus, kurie teikia pasivažinėjimo karietomis paslaugas. Klausiame, kokios problemos kyla. Tad man staigmena, kad buvo iškeltas šis klausimas“, – teigė direktorė.

O.Žalienė taip pat atkreipė dėmesį, kad aikštelė prie kelto yra maža. Joje telpa 14 automobilių ir penki autobusai. Jūrų muziejaus stovėjimo aikštelėje yra 70 stovėjimo vietų. Be to, praėjusiais metais ji buvo atnaujinta.

„Investavome, o dabar neleisime statyti mašinų. Kai kurie lankytojams tikrai patogiau atvažiuoti automobiliais. Ypač tie, kurie atvyksta su šeimomis. Atstumas tikrai nėra mažas. Didelių problemų tikrai nekyla. Per didžiausius srautus sulaukiame policijos pagalbos“, – teigė direktorė.

Problemą dar analizuos

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė tvirtino, kad skundą dėl minėtos gatvės yra gavęs ir miesto meras. Pasak jos, reikėtų gerai išanalizuoti šį klausimą.

„Reikia pažiūrėti, kokia gatvės kategorija, ar ji atitinka reikalavimus. Arterijoje yra dvi juostos. Tad nemanau, kad joje reikia leisti stovėti automobiliams“, – atkreipė dėmesį vicemerė.

Žirgininkai taip pat sutiko, kad gatvėje bent reikėtų drausti mašinų stovėjimą. Specialistai atkreipė dėmesį, kad jis leidžiamas tik vietose, kur gatvė išplatėja.

Saugaus eismo komisijos nariai įžvelgė ir dar vieną priežastį, kodėl prašoma uždrausti eismą gatve Jūrų muziejaus link.

„Gal tai surišta su bizniu. Čia Saugaus eismo, o ne komercinių projektų valdymo komisija. Jei kyla problemų dėl stovėjimo, galima atsiųsti tarnybas, kurios tai kontroliuoja“, – tvirtino kai kurie nariai.

Saugaus eismo komisija Smiltynėje esančioje gatvėje eismo pokyčių nenumatė. Šis klausimas bus dar analizuojamas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam keltis su masina jei ja palikt tektu prie kelto aikstelej :-D?

Ilona

Ilona portretas
Karietos netvarkingos, arkliai labai nešvarūs .Vos išlipus iš kelto jau nosį riečia toji smarvė.Be to labai jau brangus malonumas.geriau su vaikais važiuoti traukinuku iki delfinariumo.

Įdomiai

Įdomiai portretas
Dėl kažkokių poros karietų visiems eismą uždraust? Kas per dviejų vežikų monopolis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių