Quantcast

Prakartėlių konkursą laimėjo visi

Sausio 8-ąją Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijoje buvo apdovanoti tradicija tapusio prakartėlių konkurso nugalėtojai.

Iš kiekvienos kategorijos buvo išrinkta po du laimėtojus. Visi kiti taip pat gavo po nedidelę dovanėlę.

Gaminti prakartėles parapijiečiai galėjo įvairiai – buvo siūloma lipdyti, konstruoti, dekoruoti arba nuspalvinti iš bažnyčios pasiimtus trafaretus.

Šiomis dienomis bažnyčioje vis dar galima pamatyti itin originalių prakartėlių, daugiausia – pieštų arba spalvintų.

"Daugiausia buvo piešinių, taip pat buvo padarytų labai gražių prakartėlių su šviesos instaliacijomis. Matyti, kad žmonės tikrai įdėjo daug širdies ir laiko. Kai kurios figūrėlės padarytos iš popieriaus ir kitų medžiagų. Viena prakartėlė buvo lyg karpinys. Sulaukėme labai įspūdingų, paprastų, bet originalių darbų", – pasakojo šios bažnyčios klebonas Mindaugas Šlaustas.

Sulaukėme labai įspūdingų, paprastų, bet originalių darbų.

Pagrindinės kūrinių vertinimo kategorijos buvo trys – padarytos, pieštos ir nuspalvintos prakartėlės.

"Pagal kategoriją apdovanojome po du laimėtojus. Visi už dalyvavimą gavo po mažą dovanėlę. Po konkurso kai kurie prakartėles jau pasiėmė, o dalis liko bažnyčioje. Prašome pasiimti, kad namuose turėtų savo darbelius, o kas nepasiims, liks mums atminimui", – kalbėjo M. Šlaustas.

Konkursas džiugina ne tik dalyvius, bet ir bažnyčios lankytojus. Daugelis jų, užėję į bažnyčią, nepraleidžia progos apžiūrėti ir prakartėlių.

Be prakartėlių konkurso, jokių kitų konkursų bažnyčioje bent kol kas nenumatoma.

"Bendruomenės nariai įsijungė kūrybiškai. Mačiau, kad žmonės vaikštinėjo bažnyčioje, apžiūrėjo prakartėles. Šis konkursas – jau tradicinis, jį turbūt tęsime kalėdiniu laikotarpiu. O daugiau kol kas nesame suplanavę", – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių