Quantcast

Pragerta šalis

Pragerta šalis

Užuot sprendę vaikų girtavimo problemas, parlamentarai skatins jaunimą maukti silpnesnius alkoholinius gėrimus.

Vakar Seimas pritarė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų projektui.

Esminė pataisa yra ta, jog norima liberalizuoti prekybą alumi, praskiestu sultimis.

Tokie mišiniai jau ir dabar tapo itin populiarūs tarp paauglių. Tačiau norima, kad jie būtų pardavinėjami visur, kur tik pasiekia vaikų rankos.

Kaip galima vertinti ūkio ministro Vyto Navicko žodžius, kad „tokie gėrimai parduodami ir dabar, tačiau ten, kur prekiaujama stipriu alkoholiu. Pataisos leistų šiuos gėrimus perkelti prie alaus ir sidro, o jaunimas, užuot pasiėmęs alaus skardinę, galėtų pasirinkti silpnesnį mišinį“?

Tačiau tai ne kas kita, kaip siekis papildyti prekybininkų kišenę. Juk norėdamas apsvaigti paauglys privalės išgerti kur kas daugiau skysčių, turinčių mažiau laipsnių.

Parlamentarai bandė prieštarauti, kad toks prekybos sultimis praskiestu alumi liberalizavimas paauglių girtauti neskatins, nes alkoholinius gėrimus parduoti galima tik nuo 18 metų.

Tačiau kone kiekvienas paauglys bent jau anoniminėje anketoje tikrai prisipažins, kad yra nusipirkęs velnio lašų ir jokie draudimai realiai neegzistuoja.

Sunku suvokti, kaip Seimas gali neatsakingai stumti jaunimą jau ir į taip gilų alkoholio liūną.

Juo labiau kad nei į svaigalų, nei į narkotikų pelkę vaikų nebereikia tempti. Tuo pasirūpina naujagimius savo įsčiose nešiojančios moterys.

Penkiolika metų narkotikus vartojanti klaipėdietė pagimdė vaikutį, kurio organizme iškart rasta net keturių rūšių narkotikų.

Negalintis apsiginti vaisius visus devynis mėnesius buvo nuodijamas. O šiame pasaulyje jam teko iškęsti savaitę reanimacijos skyriuje, dar kurį laiką kentėti vadinamąsias „lomkes“.

Abstinencijos kamuojamas kūdikis neteks ir mamos, nes akivaizdu, kad tokiai moteriai naujagimio negalima patikėti.

Valdžia galėjo apsaugoti šį vaiką, tačiau pačiu žiauriausiu būdu - neleisti jam ateiti į pasaulį. Tai yra valstybės sąskaita prievarta moteriai nutraukti nėštumą.

Tačiau mūsų valstybė esą nėra tokia turtinga, kad skirtų lėšų abortą norinčioms pasidaryti asocialioms moterims, kurios visus pinigus išleidžia narkotikams arba alkoholiui.

Užtat mūsų valstybei negaila pinigų išlaikyti įvairių prekybininkų interesams atstovaujančius politikus.

Tautos išrinktuosius, kurie laimina įstatymus, vedančius valstybę į susinaikinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių