Quantcast

Pradedami Klaipėdos pilies didžiojo bokšto atkūrimo darbai

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje ruošiamasi pilies bokšto atkūrimo darbams. Klaipėdos miesto savivaldybės administracija pasirašė sutartį su bendrove „Uostamiesčio projektas“ dėl Klaipėdos pilies didžiojo bokšto atkūrimo techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų.

Pagal sutartį per metus turi būti parengti topografinių (geodezinių) tyrinėjimų dokumentai, atlikti geologiniai, archeologiniai, istoriniai, architektūros ir konstrukciniai tyrimai bei parengtas techninis projektas ir gautas statybą leidžiantis dokumentas. Projekto vykdymo priežiūra bus vykdoma nuo statybos darbų pradžios iki statybos užbaigimą patvirtinančio dokumento gavimo.

„Atsižvelgdami į projekto svarbą tiek miestui, tiek jo bendruomenei, dar 2018 metų pabaigoje vykdėme gyventojų apklausą, kurioje sudalyvavo apie 1800 žmonių. Net 91 proc. pasisakė už bokšto atstatymą. Jau atkurtos piliavietės rytinė ir šiaurinė kurtinos, bokštas būtų pirmasis vizualiai patrauklus pilies akcentas. Numatyta 47 metrų aukščio didįjį bokštą atkurti dviem etapais“, – pasakojo Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Pirmuoju etapu bus atkurtas bokšto siluetas, formos ir tūris projektuojant plienines konstrukcijas laikantį karkasą, kuris atkartos pilies bokšto kontūrus. Bokšte numatyta įrengti laikiną apžvalgos aikštelę, laiptus ir liftą. Antruoju etapu atsiras mūro sienos – bus atkuriamas istorinis eksterjeras, remiantis archeologiniais, istoriniais, architektūriniais, konstrukciniais tyrimais, naudojant šiuolaikiškas medžiagas ir gaminius.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegija pritarė bokšto atkūrimo variantui su dviem etapais. Kolegijos siūlymu buvo nuspręsta I ir II etapus sujungti ir juos įgyvendinti vienu metu.

Pasirašytos sutarties vertė – 106 900,01 eurų su PVM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Pritariu》 mulkiai. Tvarkykit ką turit. Senamiestis baisus. O čia didžiuliai pinigai, kurie po kiek laiko "nuslinks" .

Ekspertas

Ekspertas portretas
Ar buvo skelbtas projektavimo darbu konkursas? Uz boksto projekta puse mln litu?! Kodel pastoviai laimi ta pati projektavimo imone?!

O tuo metu

O tuo metu portretas
Amuras sedintis ant herbo galvoja-sekasi gi kažkam:)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių