Quantcast

Požeminiai konteineriai Klaipėdoje pradės dygti rugpjūtį

Dar šiemet daugelio klaipėdiečių kiemai taps erdvesni, švaresni, atsikratys nemalonaus tvaiko, o daugiabučių kvartaluose vietoj gausybės šiukšliadėžių ant ratukų atsiras kur kas talpesni pusiau požeminiai ir požeminiai konteineriai.

Ėmėsi paruošiamųjų darbų

Klaipėdoje jau prasidėjo kelis mėnesius užtruksiantys darbai, po kurių dvokiančių, nestabilių, nesandarių šiukšliadėžių neliks. Jau paaiškėjo, kada ir kokie požeminiai konteineriai Klaipėdoje pakeis dėžes ant ratukų. Šiuo metu parinktos aikštelių vietos, vyksta jų projektavimo darbai.

„Reikia patikrinti, ar būsimų konteinerių vietose nesidriekia požeminės komunikacijos, ar atstumai nuo jų yra pakankamai saugūs ir atitinka teisės aktų reikalavimus“, – aiškino Rimantas Gedrimas, projektą vykdančio Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) direktoriaus pavaduotojas.

Parengę dokumentus, kurių reikia naujoms atliekų konteinerių aikštelėms įrengti, projekto vykdytojai pateiks juos Klaipėdos savivaldybei ir lauks statybos leidimų.

Nebeliks ir varpelių

Klaipėdiečių laukia pokyčiai – daugiabučių kiemuose stumdomų konteinerių nebeliks.

Klaipėdiečių laukia pokyčiai – daugiabučių kiemuose stumdomų konteinerių nebeliks.

Planuojama, kad jau rugpjūčio mėnesį Klaipėdoje darbininkai pradės įrenginėti požemines konteinerių aikšteles. Jose bus įkurdinti keturi arba penki konteineriai skirtingoms atliekoms, į kuriuos klaipėdiečiai galės išmesti išrūšiuotas pakuotes: plastiką, stiklą, popierių bei buitines šiukšles.

„Iki šiol daugelyje daugiabučių kvartalų komunalinių atliekų konteineriai stovi vienoje vietoje, o rūšiavimui skirti varpeliai – kitoje. Įrengus konteinerių aikšteles, paprastai rūšiavimas pagerėja – žmonės tuo pačiu ėjimu tvarkingai išmeta išrūšiuotas atliekas“, – pasakojo R.Gedrimas.

Pokyčiai – visame mieste

Konteinerių aikštelės bus įrengtos prie didesnių gatvių, tad ateityje didžiosios atliekas išvežančios mašinos nesisukinės po daugiabučių kiemus. Dėl užstatytų siaurų įvažų kartais atliekų surinkėjams net nepavykdavo patekti į kiemus, o gyventojai piktinosi dėl laiku neišvežtų atliekų.

Iki šiol uostamiestyje pusiau požeminiai konteineriai buvo įrengti tik kvartale nuo Baltijos prospekto iki Smiltelės gatvės.

Senamiestyje, kur stinga vietos ir itin svarbus estetinis vaizdas, planuojama įrengti požeminius konteinerius, tad gatvėse bus matomi dailūs nedideli cilindrai, o išmestos atliekos nukris į žemiau grindinio įrengtus talpykles. Taip jie neužims daug vietos, neužgriozdins ir nedarkys senamiesčio.

Klaipėdos miesto savivaldybė yra numačiusi prie daugiabučių namų įrengti 286 pusiau požemines bei 18 požeminių konteinerių aikštelių.

Pagal sutartį su rangovais projektas turi būti įvykdytas iki kitų metų vasaros. Bet jei ankstyva žiema nesustabdys statybininkų, dauguma konteinerių aikštelių Klaipėdoje atsiras jau šiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
kodel niekas musu neklause ar mes ju norim

Ita

Ita portretas
Baltijos pr prie norfos konteneriai irengti nesaugiai nesantiems siukles ,o isvaziuoti masinoms i prospekta per juos nesimato nei pesciuju ,nei kitu masinu ,krumai nepriziureti ty neapkirpti ,isgule ir daug smulkiu siuksliu ,noretusi tvarkos ta pati tvarka ir tolesname Baltijos pr ,

Eglė

Eglė portretas
O kad taip visur nutiestų priėjimus pėstiesiems, ne tik automobilistams. Nes dabar iki tų šiukšlių dėžių reikia klampoti per purvą iki šiukšlių aikštelių.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių