Quantcast

Politikai sutiko atidėti „Klaipėdos švenčių“ veiklos auditą

Kontrolės komiteto nariai sutiko nukelti viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" veiklos audito terminą iki šių metų pabaigos. Esą dabar įstaiga įgyvendina septynis sudėtingus projektus, todėl papildomo pasirengimo reikalaujantis auditas gali pakenkti jos veiklai.

Dėl išsamaus viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" audito atidėjimo į politikus kreipėsi įstaigos direktorius Romandas Žiubrys.

Savo prašymą direktorius motyvavo šiuo metu smarkiai padidėjusiu darbo krūviu.

Esą iki rudens įstaiga turi įgyvendinti net kelis tarptautinius, didelės apimties renginius, kai kurie jų yra tęstiniai, pavyzdžiui, Klaipėdos šviesų festivalis, Laivų paradas, Jūros šventė, Europos tautų kultūrų šventė "Europeade" ir kiti.

R.Žiubrys taip pat atkreipė dėmesį, kad įstaiga yra pateikusi projekto "Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021 koordinavimo, bendradarbiavimo ir komunikacijos užtikrinimas" paraišką, kurios intensyvus pasiruošimas turėjo prasidėti dar pernai, tačiau veiklos vėluoja dėl nuo įstaigos nepriklausančių aplinkybių.

"Todėl šie metai gali tapti kritiniais ir tiesiogiai lemiančiais šio tarptautinio projekto įgyvendinimo kokybę bei apskritai galimybes", – teigė vadovas.

Didieji renginiai, kaip ir suplanuotas auditas, patenka į sudėtingiausią ir didžiausio įstaigos darbuotojų susitelkimo reikalaujantį periodą (nuo metų pradžios iki rugsėjo).

"Planuodami veiklas nebuvo numatę, kad reikės skirti resursų auditui. Tikrai nebandome jo išvengti, priešingai, norime turėti maksimalios naudos, nesukeliant papildomo streso nei mums, nei kontrolieriams", – aiškino R.Žiubrys.

Pasak Klaipėdos savivaldybės kontrolierės Daivos Čeporiūtės, auditas jau pradėtas ir turėtų būti baigtas birželį. Nepaisant to, komiteto nariams pritartus, jis gali būti nukeliamas vėlesniam laikui.

Politikai sutiko iki šių metų pabaigos atidėti "Klaipėdos šventės" veiklos audito atlikimo terminą.

Komiteto narės Alinos Velykienės žodžiais, tyrimas bus atliekamas dabar ar vėliau, jo rezultatams tai neturės įtakos. Svarbiausia, kad auditas būtų užbaigtas iki gruodžio 31-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nes

Nes portretas
Atidetas auditas....turi daug susijusių interesantu...

dsfbs

dsfbs portretas
Vien Europos jaunimo sostinės projekto koordinavimui gavo apie 419 000. Giedraitytės apetitai ten irgi OHO. Turėjo vieną firmą su Šeiko, padarė dvi firmeles...kad pinigų daugiau būtų galima pasiimti...

Linas

Linas portretas
Šūdo malimo projektai.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių