Quantcast

Politikai sunerimę, kur dingo Dangės krantus jungęs laikinasis tiltas

Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkė Ligita Girskienė kreipėsi į Apygardos prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl miestui priklausančio didelės vertės turto dingimo. Pasigesta laikinojo tilto, kuris prieš kelerius metus buvo nutiestas pėstiesiems ir dviratininkams, kai buvo remontuojamas Pilies tiltas.

Dienraštis "Klaipėda" jau rašė ("Parduos laikinojo tilto likučius", 2020 02 20), kad savivaldybės administracija viešame prekių aukcione ketina parduoti laikinojo pėsčiųjų tilto metalines sijas, kurios tapo nebereikalingos, suremontavus Pilies tiltą 2015 m.

Savivaldybės tinklalapyje skelbiama, kad miesto administracija parduoda metalo laužą – penkias metalines sijas (6–21 m ilgio, apytikriai 15 t svorio).

Pradinė pardavimo kaina – 2,5 tūkst. eurų už visą parduodamą turtą. Dalimis esą metalas neparduodamas.

Šis skelbimas atsirado netrukus po to, kai savivaldybės Kontrolės komiteto vadovė L.Girskienė, pasigedusi laikinojo tilto, kurio likutinė vertė – 137,6 tūkst. eurų, kreipėsi į prokurorus.

Vis dėlto prokurorai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Esą, kai tiltas buvo išmontuotas, daug medinių jo dalių buvo sugadinta ir jos nurašytos, taigi liko tik metalinės sijos, kurios ir bus parduodamos aukcione.

O jų pradinė pardavimo kaina keliasdešimt kartų mažesnė nei likutinė viso šio turto vertė.

Prokurorai gavo savivaldybės pranešimą, kuriame nurodoma, jog "laikinasis tiltas per Dangės upę, Pilies gatvėje, neturėjo būti įtrauktas į apskaitos registrus, kaip atskiras turtinis vienetas".

Esą "nebuvo galima tikėtis gauti ekonominės naudos būsimais laikotarpiais ar kitaip naudoti šį turtą paslaugoms teikti".

Būtent todėl prokurorai ir nerado reikalo pradėti ikiteisminio tyrimo.

"Likutinė savivaldybės turto vertė – 137 tūkst. eurų, bet, pasirodo, tai nėra jokia vertė, dėl kurios reikia pradėti ikiteisminį tyrimą. Apmaudu, bet aš fiziškai neturiu galimybių skųsti teismams visų tų sprendimų", – apgailestavo L.Girskienė.

2014 m. pavasarį pėsčiųjų ir dviratininkų patogumui laikinasis medinis tiltas buvo pastatytas netoli Senosios perkėlos.

Tada skelbta, kad įrengti laikinąjį tiltą kainavo apie 500 tūkst. litų (145 tūkst. eurų).

Kalbėta, kad jį bus galima panaudoti kitoje vietoje, tačiau realybė kitokia – dabar bus parduodami tik jo likučiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
ką šiuo klausimu galėtų pasakyti buvusi savivaldybės administracijos vadovybė ir miesto MERAS , buvęs Kontrolės komiteto pirmininkas ,o dabar vicemeras p.A.Barbšys ?! Vos tik gerb.Ligita Girskienė pajudina kokį ,,pūlinį " ,tuoj pasipila įvairiausi komentarai : rinkimai ,didybė ir kt . Ašaka gerklėje visiems ,,skaidriesiems " yra tapusi p.Ligita , todėl ir skuba kuo labiau ir daugiau parodyti kokia ji nedora monstrė . Ne Seime reikalinga p.Ligita ,o ČIA Klaipėdoje ,kad miestas nevirstų ištuštėjusiu kaimu ! Rinkimuose į Seimą gali dalyvauti KIEKVIENAS ,kuriam teisę suteikia Lietuvos Respublikos Konstitucija . Prašom p.R.K. ir kiti aktyvistai , kuriems nepatinka p.Ligita Girskienė užimti jos vietą !

klp

klp portretas
a xu jetj, politikai sunerime.... tai kuris pridave i metalo lauza?? dudorius, duda , simonaviciute??

misto valdžia jau šiurpina

misto valdžia jau šiurpina portretas
Na, ir vagių mieste gyvename! Klaipėda, ar kada nors, per savo istoriją, buvai tokia?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių