Quantcast

Pokyčiai uostamiesčio daugiabučių kiemuose – negreitai

Uostamiesčio daugiabučių namų gyventojai pokyčius savo kiemuose išvys dar negreitai. Nors projektai pamažu rengiami, kiemų sąrašas – gana ilgas, o sutvarkyti kiemą kainuoja daugiau negu milijoną eurų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, tvarkomų kiemų sąraše – 27 projektai.

„Turime išreitinguotus sąrašus daugiabučių kiemų vidaus kelių, vadinasi, automobilių stovėjimo aikštelių įrengimo, rekonstravimo darbų eilės sąrašas, kurį pasitvirtinome praėjusiais metais. Pagal šį sąrašą išsireitinguoja taip, kad šiais metais įrengiame kiemus Statybininkų pr. ir J. Janonio g., po to pradėsime du kiemus Kauno g.“, – sakė I. Kubilienė.

Kiekvienas tų kiemų kainuoja daugiau negu milijoną eurų.

Gyventojams pasiteiravus, kada bus plečiamas kiemas, esantis Minijos g. 128, pašnekovė tikino, kad dar negreitai, nors jau šį mėnesį planuojama gauti statybos leidimą.

„Minijos g. 126, 128, 130C apima ne vieną kiemą. Šiandien jis sąraše yra 21-asis. Kiekvienas tų kiemų kainuoja daugiau negu milijoną eurų. Jeigu prognozuotume, kad per metus turėtume po porą objektų, tas kiemas – tikrai dar labai negreitai. Galime sakyti, kad penkmečio plane ir gal vėliau“, – pažymėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Tad pagal turimą sąrašą šiemet pradėti tvarkyti ketvirtoje sąrašo vietoje esantys kiemai, tam skirta beveik 2 mln. eurų.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Iš viso esame pasirengę 27 projektus. Tad šiais metais neplanuojame rengti jokių projektų ir, galvoju, kad ir kitais metais neverta, jeigu matysime, kad per penkmetį šitų kiemų neįrengsime, o projektai tikrai brangs ir paskui reikės iš naujo gauti leidimus“, – sakė I. Kubilienė.

Sąrašo pabaigoje yra naujesnių statybos metų daugiabučių namų kiemai – Varpų, Vyturio, Mogiliovo g. O sąrašo priekyje – kiemai Kauno g. 29, 31, 33, 35, 39.

Kitas kiemų blokas – Kauno 45, 47 su Šilutės pl. 18.

Priimtame nutarime dėl daugiabučių kiemų, automobilių stovėjimo aikštelių, pėsčiųjų takų Klaipėdos mieste rekonstravimo rašoma, kad planuojama tvarkyti šiuos kiemus: Minijos g. 126, 128, 130C, Minijos g. 130, 130A, 130B, Kauno g. 29, 31, 33, 35, 39, 39A, 41, Kauno g. 45, 47, Šilutės pl. 18, 20, 22, 24.

Į kiemų sutvarkymo darbus patenka apšvietimo ir pėsčiųjų takų įrengimas, automobilių stovėjimo vietų praplėtimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GGG

GGG portretas
Čia žiūriu tokiu protingu yra, siulo žnonėms už savo pinigus šaligatvius tvarkyti, dar mažai per 30 metu mažai išdurė priversdami išsipirpkti chruščiovkes ir sovietinius architekturos šedevrus kurie buvo pastatyti iš tu pačiu žmonių pinigų...

Siena,lt

Siena,lt portretas
Žmones pažiurėkite siena,lt tyrima ir suprasite kaip ir kam dirba savivaldibes darbuotojai

Rinkejas

Rinkejas portretas
neberinkime vagiu ir banditu i miesto valdzia, jie galutinai sunaikins miesta
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių