Quantcast

Pokyčiai Klaipėdos miesto taryboje: naujokė ilgai neužsibus?

Vos praėjusią savaitę Klaipėdos miesto tarybos posėdyje prisiekė "valstiečių" kandidatė Aušra Zarambienė. Ji pakeitė į Seimą išrinktą partijos kolegę Ligitą Girskienę. Tačiau, panašu, nauja politikė miesto taryboje ilgai neužsibus.

Trumpa politinė karjera

Beveik tuo pačiu metu paaiškėjo, kad A. Zarambienė laimėjo konkursą direktoriaus postui vienoje uostamiesčio švietimo įstaigoje užimti, o pagal įstatymus šios pareigos yra nesuderinamos su darbu miesto taryboje.

Tad vieno jų – politikės statuso arba direktoriaus  posto – moteris turės atsisakyti.

"Konkursas laimėtas, bet laukia dar ilgas procesas, dokumentų tvarkymas, apskundimo terminai ir visa kita. Nenorėčiau įvardyti, į kokios įstaigos vadovus pretenduoju. Jei viskas bus gerai, rinksiuosi įstaigos vadovo pareigas, tarybos narės mandato atsisakysiu. Taip išėjo, kad viskas įvyko per dvi paras – ir konkursas, ir tarybos nario priesaika. Kartais gyvenime taip nutinka, kad abi svajonės išsipildo vienu metu", – kalbėjo A. Zarambienė.

Atėjo eilė A. Kontautui

Jei A. Zarambienė bus patvirtinta švietimo įstaigos direktore ir atsisakys mandato, Klaipėdos miesto taryboje ją turėtų pakeisti "valstiečių" partijos atstovas 60 m. mokslininkas Antanas Kontautas.

Kartais gyvenime taip nutinka, kad abi svajonės išsipildo vienu metu.

2019 m. savivaldybių tarybų rinkimuose jis liko dvyliktas "valstiečių" sąraše ir į tarybą nepateko, nes ši partija laimėjo septynis mandatus.

Visai neseniai A. Kontautas dalyvavo ir Seimo rinkimuose. Vienmandatėje Danės apygardoje, kur iš 10 kandidatų liko penktas, jis surinko mažiau nei 10 proc. rinkėjų balsų. O partijos sąraše po reitingavimo iš 72-os vietos nukrito į 104-ąją.

Panašu, kad A. Kontautui pagaliau pavyko startuoti politikoje.

Nuolat besikeičianti frakcija

Per metus ir aštuonis mėnesius nuo pastarųjų savivaldybių tarybų rinkimų Klaipėdoje "valstiečiai" savo atstovą taryboje keis jau ne pirmą kartą.

Iškart po savivaldybių tarybų rinkimų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovui Artūrui Bogdanovui atsisakius Klaipėdos miesto tarybos nario mandato ir nuėjus dirbti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi, jį turėjo pakeisti krepšininkas Eurelijus Žukauskas, tačiau, šiam atsisakius, A. Bogdanovo vietą užėmė Arūnas Andziulis.

L. Girskienę išrinkus į Seimą, ją turėjo pakeisti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos direktorius Algis Latakas, kuris tuokart sąraše liko dešimtas.

Tačiau jis mandato atsisakė ir Klaipėdos miesto tarybos nare tapo "valstiečių" atstovė A. Zarambienė.

Jai apsisprendus vadovauti švietimo įstaigai, atsilaisvinusią vietą taryboje turėtų užimti A. Kontautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Cha, cha, cha -čia tikrai ta ," kuri niekur nesireklamuoja".

Chyy

Chyy portretas
gal vietoj jos ateis koks saviškis kulikauskas tai bus gerai liberastam ir konservu skardinėm:D)

Pirmam , tik tiek tesupranti ?

Pirmam , tik tiek tesupranti ?  portretas
Pradžioje reikia SKAITYTI TEKSTĄ , paskui komentuoti . Jei turi smegenų , kvailų klausimų neužduosi . Turi smegenų ? Panašu , ne .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių