Quantcast

Poilsiautojus Nidoje terorizuoja lapė apgavikė

Į Nidą vykstančių poilsiautojų dėmesio kaulija liesa lapė. Gudruolė net išmoko apsimetinėti paliegėle. Tačiau, vos tik prie jos prieina koks nors keliautojas, ši strykteli lyg būtų sveikutėlė.

Įsijautė į vaidmenį

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos specialistai kreipėsi į visuomenę prašydami nešerti plėšrūno.

„Naglių gamtiniame rezervate, kelio Smiltynė–Nida 26–27 ir 16–27 km, šalia vienos aikštelės, ant kelio dažnai tupi arba guli apsukri lapė. Tai gali būti niežais sergantis gyvūnas, kuris įsigudrino apsimetinėti sužeistu, o prie jo sustojus automobiliui, tuoj pat pasveiksta ir gailiomis akimis ima kaulyti maisto. Todėl vairuotojų prašome Naglių gamtinio rezervato teritorijoje vairuoti atidžiai, kad nesužeistumėte šios lapės apgavikės ir nepatirtumėte nuostolių. Taip pat visų prašome nešerti laukinių gyvūnų“, – perspėjo gamtininkai.

Išdūmė į Klaipėdą?

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos direktoriaus pavaduotoja Lina Dikšaitė sakė, kad prie žmonių įpratusių lapių kurorte paskutiniais metais – apstu.

„Nežinau, ar tai kurios nors žmonių nebijančios lapės atsivestas lapiukas. Bet tam tikrus įgūdžius, kurie leidžia lengvai susirasti maisto, gyvūnai gali perduoti ir palikuonims. Nors lapės su lapiukais prie namų ar kelto nesu mačiusi. Šis lapinas ar lapė taip pat labai greitai išmoko pelnyti gailestį ir taip gauti maisto“, – pastebėjo L.Dikšaitė.

„Facebook“ paskyros „Mūsų Neringa“ nuotr.

Nidiškiai feisbuke dažnai pasidalija nuotraukomis, kuriose fiksuotos prie namų įsitaisiusios lapės. Vieną tokį lapiną, įpratusį prie vietinių, žmonės pavadino lapinu Tapinu.

Prie kelto besisukiojanti lapė taip pat gerai pažįstama vietiniams.

Aptriušusio kailio liesą lapę žmonės nufilmavo net Klaipėdoje, stebėdamiesi, ar tik Smiltynės lapė nepersikėlė į uostamiestį. Vaizdo įraše matyti, kaip gyvūnas dumia skiriamąja juosta vienoje uostamiesčio gatvių.

„Nesistebiu, Klaipėdoje taip pat gyvena lapių, esu mačiusi vieną, laipiojančią garažų stogais“, – prisiminė L.Dikšaitė.

Dėl bebro – panika

Specialistė ne be reikalo sakė, kad prie laukinių gyvūnų geriau nelįsti.

„Poilsiautojai atvyksta į gamtos prieglobstį, kuriame yra gyvybės. Todėl ir prašome elgtis apdairiai. Šiuo metu jauniklius augina daugybė gyvūnų. O radus paukštį ar kitą gyvūną, visiškai nebūtina kviesti specialiųjų tarnybų“, – patikino L.Dikšaitė.

Neseniai poilsiautojos sukėlė tikrą sąmyšį, pajūryje aptikusios bebrą. Moterys skambino į Lietuvos jūrų muziejų, į nacionalinį parką, reikalaudamos, kad gyvūną gelbėtų.

„Jo nereikia gelbėti. Tai jaunas bebras, kurį tėvai jau išvarė iš namų. Jis turi ieškoti savo vietos po saule“, – paaiškino L.Dikšaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Terorizuoja tautą ir poilsiautojus seimo „Nemylimi” ir LGBT, o chitra lapė trumpame evoliucijos raidos etape išmoko lengvai prasimaitinti. Vakar atidaviau jai ekologiškų dėštelių puskylį. Skanaus.

nidoje terorizuoja ne lapė

nidoje terorizuoja ne lapė portretas
nidoje terorizuoja nevykėlis meras žemkasys, išknisęs ir dulkėmis paleidęs visą miestelį, sugebėjęs, net šimtmetį žmones skaniausiu vandeniu gaivinusį šulinį nusausintį

Anonimas

Anonimas portretas
neturi ka esti o jei dar seiminele yra tai ir taip elgiasi duokyt paesti ir nemaisys jums
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių