Quantcast

Poilsiautojai stebėjo gelbėtojų varžybas

Antradienį Klaipėdos paplūdimių lankytojai patyrė atrakciją – poilsiautojai stebėjo gelbėtojų varžybas. Trijų komandų dalyviai demonstravo savo gebėjimus ir nedaug tenusileido vieni kitiems.

Tokios varžybos rengiamos kasmet, šįkart tai buvo 12-asis kartas.

Dažniausiai jose dalyvauja trys komandos: Klaipėdos, Neringos ir Palangos pajūrio gelbėtojai.

Kartais klaipėdiečiai pasidalija į uostamiesčio ir Smiltynės komandas, o palangiškiai – į Palangos ir Šventosios.

Šių varžybų rungtys – pasaulinio standarto, tokius pat išbandymus tenka įveikti ir Europos, ir pasaulio čempionatų dalyviams.

Mūsiškiams dalyvauti tokio lygio renginiuose trūksta ne pasirengimo, o pinigų.

Gelbėtojai varžosi estafetėse po 300 metrų, kuriose dalyvauja viena mergina ir trys vaikinai kiekvienoje komandoje.

Tai yra ir palaikymas, ir pasitikėjimo gelbėtojais auginimas, kartu ir pramoga.

Viena sunkiausių rungčių – 200 metrų bėgimas, 400 metrų plaukimas ir dar kartą 200 metrų bėgimas, 90 metrų sprintas, skęstančiojo gelbėjimo rungtys be pagalbinių priemonių ir banglente, vėliavėlių rungtis, kai po 90 metrų bėgimo komandos nariai turi parnešti vėliavėlę, kurių kaskart lieka vis mažiau.

Šiemet varžybų nugalėtojų vardą pelnė neringiškiai, klaipėdiečiai buvo antri, trečioji vieta teko palangiškiams.

"Kai vyksta Lietuvos paplūdimių gelbėtojų varžybos, poilsiautojai nelieka be pagalbos. Juk mūsų žmonės dirba ne kasdien. Antradienį buvo rami diena, poilsiautojams nebuvo daug pavojų. Mums smagu, kad besivaržančiuosius stebi ir pasikaitinti į pajūrį atėję atostogautojai. Tai yra ir palaikymas, ir pasitikėjimo gelbėtojais auginimas, kartu ir pramoga: skamba muzika, galima pasižiūrėti įdomių vaizdų, – kalbėjo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojams vadovaujantis Aleksandras Siakki. – Džiaugiamės, kad rezultatai paprastai būna panašūs. Nėra taip, kad viena komanda atsilieka visose rungtyse, tiesiog laimėtojai nustatomi susumavus rungčių rezultatus."

Šiemet pajūrio poilsiautojai turėjo ir daugiau panašių atrakcijų, jie kelis kartus galėjo stebėti pratybas, kuriose treniravosi ne tik pajūrio gelbėtojai, bet ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių