Quantcast

Po šurmulio dėl vadovo atlyginimo „Klaipėdos šventės“ – kontrolierių akiratyje

Uostamiesčio taryba vakarykščiame posėdyje pritarė savivaldybės viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" veiklos ataskaitai. Nemažą šurmulį dėl šios įstaigos vadovo Romando Žiubrio itin didelio atlyginimo nustelbė žinia, kad įstaigos veiklos ir finansinio audito ėmėsi savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba.

"Klaipėdos švenčių" pajamos pernai siekė 1,16 mln. eurų, trečdalį jų sudarė administracinės sąnaudos, 292 tūkst. eurų skirta darbuotojų algoms, kurių penktadalį sudaro R.Žiubrio alga.

Tinklalapyje rekvizitai.lt nurodoma, kad vidutinė "Klaipėdos švenčių" darbuotojo alga, neatskaičius mokesčių, yra 1 697 eurai.

Įstaigoje šiuo metu dirba 19 žmonių. Trys nauji priimti per patį karantino įkarštį, po kovo 29 d.

R.Žiubrys patvirtino, kad nauji darbuotojai esą buvo priimti įgyvendinti projektą "Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021 koordinavimo, bendradarbiavimo ir komunikacijos užtikrinimas".

Nepaisant to, vakarykščiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje balsų dauguma pritarta įstaigos 2019 m. veiklos ataskaitai.

Nors vieni politikai siūlė "nesuvedinėti asmeninių sąskaitų" ar "nepavydėti mokamų atlyginimų", o kiti kalbėjo apie skaidrumą ir tai, kad "nepotizmas yra netoleruotinas".

Sprendimas: vakarykščiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje politikai balsų dauguma pritarė įstaigos "Klaipėdos šventės" 2019 m. ataskaitai. (Stop kadras)

Šios įstaigos rimtesnių finansinių ir veiklos analizės vertinimų bus galima tikėtis po to, kai Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos auditoriai baigs savo tyrimą.

Posėdžio metu įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius R.Žiubrys bandė apeliuoti į kontrolierių "gerą valią". Anot jo, jie esą savivaldybės įstaigas turėtų ne bausti, atradę kokių nors trūkumų, o parodyti, ką jos daro negerai, ir padėti ištaisyti.

"Klaipėdos šventės" rengia projektus, teikia paraiškas tiek miesto, tiek valstybės finansuojamiems projektams, vykdo komercinę veiklą ir gauna paramą.

"Klaipėdos šventės" pernai mieste organizavo Šviesų festivalį, Klaipėdos laivų paradą, Didžiųjų burlaivių regatą, kalėdinius renginius, šiemet – Šviesų festivalį, kitus planus sustabdė karantinas.

Klausimas iškilo ir dėl šių metų Jūros šventės, kurios rengėjai yra būtent "Klaipėdos šventės", 2018-aisiais trejiems metams laimėjusios konkursą, organizavimo.

Anot Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Eglės Deltuvaitės, bendra sutarties vertė – 273,9 tūkst. eurų. Avansinis 50 proc. dydžio mokėjimas dar nėra pervestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senamiesčio pacukas

Senamiesčio pacukas portretas
Viskas daug paprasčiau. Kavecko valdomas "Frydricho pasažas" negavo iš Klaipėdos švenčių pinigų užtat ir pašėlo :)

Loreta

Loreta portretas
Kalbant apie ta nepaimama hospisa, kuris buvo ikurtas tik su 1 lova, o ligoniu buvo 30 is tikruju,tai patikrinimo isvados - pazeidimu nerasta.Taigi, pasauli valdo pinigai.

Jojonas

Jojonas portretas
O gal šioje įstaigoje,Klaipėdos un. ligoninėj ir hospise kyšo p.Grubliausko interesų ausys?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių