Quantcast

Po smarkių vėjų paplūdimiams reikės talkos

Audringas savaitgalis ir pačioje savaitės pradžioje atūžusi audra klaipėdiečiams tapo dar vienu šios žiemos išbandymu. Šį kartą mieste didesnių nuostolių nepatirta, tačiau nukentėjo paplūdimiai ir Dangės krantai.

Klaipėdos ugniagesiai tikino, kad darbo uostamiestyje dėl pirmadienį vakare siautusio vėjo neturėjo. Užtat vos už kelių kilometrų nuo uostamiesčio virto medžiai, ugniagesiai buvo kviečiami išpumpuoti vandenį iš namo ir gelbėti apsemtoje pievoje stovinčių arklių.

Tądien Karklėje gelbėtojams teko supjaustyti du nuvirtusius ir kelią užtvėrusius medžius, dar keli medžiai užtvėrė kelius Kretingos rajone ir pakeliui į Švėkšną.

Priekulės seniūno prašymu apie pirmadienio vidurdienį Stragnų II kaime ugniagesiai įjungė savo motorinę pompą ir išpumpavo vandenį iš namo rūsio.

O pavakarę senajame Dituvos kaime jie buvo paprašyti gelbėti 14 arklių, kurie braidė apsemtoje pievoje. Kol gelbėtojai galvojo, kaip pasielgti, atvyko arklių savininkė ir juos pasiekė valtimi. Moteris tikino, kad gyvūnams pavojaus nėra, ir pažadėjo pati jais pasirūpinti.

Vakar vis dar buvo apsemtas kelias tarp Priekulės ir Vilkyčių, todėl ne visi lengvieji automobiliai galėjo įveikti šią vietą.

Pajūris: ne pirmą kartą šiemet siaučiančios audros daugiausia nuostolių padarė paplūdimiams. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdoje labiausiai jaučiami smarkių vėjų padariniai – pajūryje. Nors vėjas pirmadienį jau buvo nurimęs, bangos vis dar siekė kopas ir jas toliau ardė.

Klaipėdoje labiausiai jaučiami smarkių vėjų padariniai – pajūryje.

Šią savaitę laukiama dar vienos vėjuotos dienos, tad skubėti tvarkyti pajūrį dar ne laikas. Reikia sulaukti, kol jūra atsitrauks ir bent kiek pradžius krantai, tada čia galės įvažiuoti traktoriai.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vadovas Olegas Mariničius patikino, kad paplūdimių infrastruktūra šįkart nukentėjo nedaug. Tiesa, Antrojoje Melnragėje jūra visiškai sunaikino vienos kavinės pastolius.

Ir pajūrį, ir Dangę prižiūrintys "Klaipėdos paplūdimių" darbuotojai stebi gamtos pokyčius. Upė vis dar yra išėjusi iš krantų prie Klaipėdos universiteto Botanikos sodo, patvinusios ir Tauralaukio tilto prieigos, Žolynų gatvės prieigos, neįprastai srauni Dangė ardo vingio Mažajame Kaimelyje šlaitus.

Paplūdimiai pilni šiukšlių.

O.Mariničius tikino, kad su didžiaisiais darbais įstaigos žmonės susitvarkys, bet kad paplūdimiai vėl būtų švarūs ir malonūs lankytojams, teks prašyti visuomenės pagalbos.

"Po tokios audros ne tik Klaipėdos žmonės, bet ir iš pusės Lietuvos galėtų suvažiuoti. Galvojame apie talką, būsime dėkingi, jei klaipėdiečiai padėtų sutvarkyti pajūrį", – kalbėjo O.Mariničius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buras

Buras portretas
Na stai, tegul parkomatu "chebryte" atsiraitoja rankoves, persiauna vyzas ir pirmyn nuodemes atidirbinet... ;)

kai lupti pinigus iš žmonių

kai lupti pinigus iš žmonių portretas
už atvažiavimą į pliažą - tai patys pirmi. o kai blogai - tai jau padėkite

Klpd.

Klpd. portretas
A tai jau liberastams patapo laikas, kad galima kažką gaut nemokamai? Pvz. neapmokamą, savanorišką durnelių eilinių darbą?:D) Gerai jeigu jau taip tai tada naikinkit visas atitinkamas tarnybas, kurios turi užsiimti miesto tvarkymu, jo esamų, galimų pavojų numatymu ir neutralizavimu. Ar pirmą kartą toks dalykas atsitinka? O meras kaip dirba, noriu paklaust? Po soc.tinklus ir žiniasklaidą gaudo niekadėjus išdrysusius apie jį memus kurt?:D)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių