Quantcast

Po šiukšlių incidentų pajūrio keliuose – tarnybų patikrinimas

Po dviejų incidentų, susijusių su atliekas vežančių įmonių automobiliais, specialiosios tarnybos puolė tikrinti vežėjus, kaip šie laikosi nustatytų tvarkų.

Dienraštis „Klaipėda“ rašė apie nuostolių patyrusį „VW Golf“ vairuotoją, kai jo vairuojama mašina vos nenulėkė nuo kelio, nes iš priekyje važiavusio automobilio ant važiuojamosios dalies pradėjo kristi statybinės šiukšlės („Palangos kelyje – šiukšlių ataka“, 2021 06 22).

Dar vienas incidentas nutiko antradienį – atliekas vežęs automobilis, įsukdamas iš kelio Jakai–Rimkai į Švepelių gatvę, vertėsi ant šono. Per eismo įvykį susižalojo vairuotojas, sudužo vilkiko priekinis stiklas, o visos šiukšlės buvo išverstos į pakelės griovį.

Trečiadienį aplinkosaugininkai, bendradarbiaudami su Lietuvos transporto saugos administracijos specialistais, patikrino 39 krovininius automobilius, vežančius atliekas.

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos ir Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai patikrinimą surengė transporto kontrolės poste Dirvupių kaime, prie Klaipėdos regioninio sąvartyno Dumpių kaime bei Klaipėdos rajone.

Per reidą buvo nustatyta pažeidimų dėl vežamų atliekų neuždengimo, atliekų nepakankamo rūšiavimo ir netikslaus identifikavimo. Vairuotojai buvo įspėti žodžiu ir informuoti dėl susitvarkymo.

„Patikrinus atliekų vežėjus, daugiausia buvo vežamos statybinės atliekos, ir džiugu, kad buvo nustatyti tik smulkūs pažeidimai. Tačiau norime informuoti atliekų vežėjus, kad būtina laikytis nustatytų teisės aktų reikalavimų. Juos pažeidžiantiems bus skiriami ne tik įspėjimai, bet ir baudos“, – teigė Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Ramunė Lukaševičienė.

Aplinkosaugininkė primena, kad vežant atliekas Lietuvos teritorijoje privaloma vieną darbo dieną prieš vežimą turėti GPAIS suformuotą atliekų vežimo lydraštį.

Vežantieji atliekas krovininiais automobiliais turi atsižvelgti į pagrindinius reikalavimus – krovinio svoris turi atitikti gabenimo dokumentuose nurodytą svorį, būtina turėti galiojančias sutartis su gavėjais, krovinio dokumentai turi būti užpildyti tvarkingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda  portretas
Kol kažkas ne atsitinka tada pradeda judėti, debiloidu valstybė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių