Quantcast

Po mokytojos liaupsių per pamoką V. Putinui – įspėjimas

Daugiau nei prieš mėnesį Vydūno gimnazijos dešimtokams Rusijos prezidentą ir jo režimą gyrusiai bei Lietuvos nepriklausomybę menkinusiai rusų kalbos mokytojai skirtas įspėjimas. Jei ateityje pasikartos panašūs dalykai, su mokytoja bus nutraukta darbo sutartis.

45 metų darbo stažą turinti klaipėdietė rusų kalbos mokytoja G. visoje Lietuvoje pagarsėjo po to, kai viešai buvo paskleistas įrašas, ko ji per savo pamokas moko vaikus.

Trijų minučių trukmės garso įrašu iš rusų kalbos pamokos Vydūno mokykloje savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo žurnalistė Rita Miliūtė.

Įraše girdėti, kaip laužyta lietuvių kalba mokytoja vaikams pasakoja apie sovietmečio gamyklas, kurios "jau sugriautos iki žemės", apie darbo vietas, apie kaimo mokyklas, "turtingą kabinetų aprūpinimą".

Po patetinių kalbų apie sovietmečio pliusus mokytojos monologas pasisuko dabartinės Rusijos link, savo kalbomis šlovintas V.Putino režimas.

Pasklidus į viešumą, ko mokomi Vydūno mokyklos mokiniai, kilo nemenka sumaištis, kad lojalumo Lietuvai, kurioje gyvena, mokytoja nejaučia, maža to, tą atvirai deklaruoja savo mokiniams.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tada pabrėžė, kad "tai sunkiai telpa į pilietiško, atsakingo mokytojo sampratą".

Tyrimą dėl įvykio pradėjo mokyklos vadovybės sudaryta darbo grupė, rusų kalbos mokytojos pamokos buvo stebimos.

Vakar meras informuotas, kad propagandą skleidusiai pedagogei skirtas įspėjimas.

Įspėjimą pasirašė Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas.

"Nurodau, kad mokytojos G. veiksmai ir jos išsakyta pozicija vasario 4 d. rusų kalbos pamokoje neatitinka teisės aktuose numatytų mokytojo pareigų ir laikytina Darbo teisės normų pažeidimu. Įspėju mokytoją G., kad, ateityje pažeidus teisės aktų normas, reglamentuojančias mokytojo veiklą, jūsų darbo sutartis bus nutraukta pagal LR Darbo kodekso 58 str. 2 dalies 2 punktą", – rašoma direktoriaus įsakyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Klaipėdietė

to Klaipėdietė portretas
Aš suprantu dabar karantinas, bet tu laisvalaikiu užeik pas tarnybas suteiksiančias dvasinę pagalbą, arba atsiversk savo valstybinį dokumentą, nuošidžiai prašau ir neterš eterio.

Marius, 17 metu

Marius, 17 metu portretas
Rusija nedemokratinė salis. Ten skriaudžiami gėjai, nėra teisingumo teismuose ir ttt. Tai kam ten gyventi? Aš niekada nebijojau prisipažinti kad esu netradicinės orientacijos. Bet stengiuosi mokausi, greit užbaigsiu mokykla. O Rusijoje vien už priklausymą kažkokiai neputiniškai jėgai gali būti pasodintas į kaliuze. Ta boba, gali tikrai netrukdomai važiuoti pas savo Putiną, jeigu tiktai nori.

pietietis -rizikos grupes pilietis.

pietietis -rizikos grupes pilietis. portretas
Mokytojos-propagandistes veika tarp jaunuoliu, miesto deputato prpaganda-kodel jis po visko pakviestas iRusijos valstybine televizija dalyvavo propag.laidoje? Visaginiiietis sumuses lietuviu kalbos mokytoja, VSD diskreditavimas Kas toliau?
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių