Quantcast

Po kelionių į Indiją - kūno pokyčiai (foto)

Trisdešimties kilogramų atsikračiusi Klaipėdos Socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė džiaugiasi ne tik dailesnėmis kūno formomis, bet ir pagerėjusia fizine sveikata bei dvasios ramybe. Kelionė į Indijoje esantį ajurvedos centrą išvalė ligų kamuojamą organizmą ir suformavo naujus mitybos įpročius, kuriais D.Stankaitienė sėkmingai vadovaujasi ir dabar.

Susidūrė su mirtimi

Neišvengiami pokyčiai į moters gyvenimą atėjo tada, kai sušlubavusi sveikata privertė pakeisti gyvenimo būdą ir mitybos įpročius.

D.Stankaitienė prisimena, kad gruodžio mėnesį ji važiavo į Tauragę pas mamą, kurią ketino vežti į Klaipėdą ir paguldyti į ligoninę. Mama sumanymui nepritarė ir keliauti atsisakė.

Moteris pasakojo, kad pakeliui namo sustojo benzino kolonėlėje, o išlipusi iš mašinos netikėtai nualpo.

„Praradusi sąmonę netrukus ją atgavau, tačiau jaučiausi labai blogai. Vyras ir sūnus mane skubiai nugabeno į ligoninę. Medikai konstatavo priešinsultinę būseną. Mano spaudimas tada buvo 215 ir 185. Net suleidus vaistų, skaičiai mažėjo nenoriai. Savaitę gulėjau ligoninėje“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak jos, dar vežama automobiliu į ligoninę, ji prisiminė savo sesers, kuri yra jogos trenerė, žodžius, jog reikia kažką daryti, jei noriu likti darbingas, o ne ligotas žmogus.

„Būdama ligoninėje nusprendžiau – viskas, toliau taip gyventi nebegalima. Iš karto atsisakiau mėsos, žuvų bei kiaušinių ir perėjau į vegetarinės mitybos režimą. Jau pirmą savaitę medicinos įstaigoje numečiau keturis kilogramus. Sesutės nebuvo patenkintos, jog valgau labai nedaug, tačiau pasirodę rezultatai skatino nesustoti“, – sakė D.Stankaitienė.

Alino organizmą

Moteris įsitikinusi, kad jos sveikatai neigiamą įtaką darė aktyvi politinė veikla, patiriamas stresas, nuolatinis nuovargis, miego trūkumas ir netaisyklinga mityba.

D.Stankaitienė pasakojo, jog net kraujo užkrėtimas jos nesugebėjo sustabdyti ir paskatinti susimąstyti, ką gyvenime daro ne taip.

„Prieš porą metų, dalyvaudama rinkimuose Danės apygardoje, viešėjau sostinėje. Vienoje radijo laidoje tiesioginio eterio metu kalbėjau, turėdama daugiau nei 40 laipsnių temperatūros. Medikai diagnozavo sepsį gimdoje ir kitą dieną skubiai operavo. Net ir šis faktas neprivertė manęs susiimti. Ir toliau aktyviai dalyvavau politikoje“, – sakė pašnekovė.

Pasak jos, tik per plauką išvengusi infarkto, o gal net mirties, moteris ryžtingai nusprendė pakeisti gyvenimo būdą bei mąstymą.

„Grįžusi iš ligoninės ir toliau tęsiau tai, ką pradėjau. Nevalgiau mėsos, sunormalizavau maisto kiekius, per dieną išgerdavau apie tris litrus vandens. Pasitraukiau iš aktyvios politinės veiklos, atsisakiau daugybės visuomeninių pareigų. Suvokiau, kad didžiausia vertybė mano gyvenime yra šeima, o save reikia saugoti ir mylėti“, – kalbėjo D.Stankaitienė.

Išgelbėjo Indija

Pasak jos, reikšmingu posūkiu jos svorio metimo ir geros savijautos grįžimo istorijoje tapo apsisprendimas išvykti į kelionę, skirtą organizmo valymui.

Vasarį su savo seserimi moteris išskrido į Indiją, kur vienoje medicinos įstaigoje praleido tris savaites. Pašnekovė žinojo, kad ajurvedinis centras, esantis pietinėje Indijos dalyje, netoli Bangaloro miesto, ne vienam padėjo išspręsti sveikatos problemas.

Įstaigą jai rekomendavo sesuo, o 18 dienų gydymo kursas atsiėjo 1000 eurų.

Beje, dar iki kelionės pradžios D.Stankaitienei pavyko atsikratyti 15 kilogramų.

„Gydytojas, pas kurį vykau į Indiją, pasakė, kad manęs gyvenime buvo per daug, todėl ir kūnas buvo didelis. Pradėjus trauktis iš aktyvaus visuomeninio gyvenimo, fizinis mano pavidalas taip pat mažėjo“, – sakė moteris.

Sveikatinimosi programos metu moteris maitinosi vegetarišku maistu labai nedideliais kiekiais, jai būdavo daromos įvairios procedūros – masažai, garinės pirtys, apiprausimai su natūraliomis žolėmis. Kiekvieną dieną specialistai atlikdavo organizmo valymą per nosį, ausis ir akis.

„Pirmą savaitę praktiškai verkdavau, kai darydavo masažus, kurie buvo itin skausmingi, nes skatino toksinų pasišalinimą.Tik atvykus mano spaudimas buvo 165 su 118, po trijų savaičių jis sumažėjo iki 135 ir 85“, – sakė pašnekovė.

Svoris dar kris

D.Stankaitienė pasakojo, kad medicinos centre ypatingas dėmesys buvo skiriamas naujiems mitybos įpročiams formuoti.

Moteris nedidelėmis porcijomis pasistiprindavo tris kartus per dieną.

„Vegetarizmas man nebuvo naujiena, nes dar prieš atvykdama į Indiją gyvulinės kilmės produktų nebevartojau. Naujame maisto racione vyravo garintos daržovės, vaisiai, kruopos. Valgydavau daug šviežių agurkų, kurie valo organizmą. Trindavome vaisius ir gerdavome kokteilius. Centre visi patiekalai būdavo ruošiami naudojant labai nedaug prieskonių“, – kalbėjo moteris.

Keičiant racioną, D.Stankaitienei teko atsisakyti druskos, cukraus ir miltų, nes šie produktai laikomi baltąja mirtimi.

Nemažas dėmesys būdavo skiriamas ir kvėpavimo pratimams bei jogai.

Spalio mėnesį svėrusi 108 kilogramus, dabar moteris sveria 78 kilogramus, ir tiki, kad šis skaičius – dar ne riba. D.Stankaitienė planuoja, jog netolimoje ateityje turėtų nukristi dar 10 ar 15 kilogramų.

Moteris tikina, jog sąmoningai nesiekia numesti kuo daugiau svorio – procesas vyksta natūraliai.

Tapo įpročiu

D.Stankaitienė ir grįžusi į Lietuvą toliau vadovaujasi Indijoje suformuotais mitybos principais. Poreikio grįžti prie senų maitinimosi įpročių nebeliko.

„Lavonėlių tikrai nevalgau. Net praeidama pro mėsos ar žuvies skyrių, jaučiu nemalonų kvapą. Geriu daug vandens, žolelių arbatų. Kartais pasilepinu riekute juodos duonos. Maitinuosi žaliomis ir troškintomis daržovėmis, vartoju įvairias kruopas. Porcijos labai nedidelės, tačiau žmogui daug ir nereikia“, – sakė pašnekovė.

Svoris nėra vienintelis dalykas, kuris pasikeitė jos gyvenime.

„Sumažėjo kraujospūdis. Tiesa, jis dar nėra toks, kokio norėčiau. Laikui bėgant jis turėtų keistis. Cheminių vaistų nevartoju, o jei pradedu jausti, kad kraujospūdis šokteli į viršų – į vandenį įberiu cinamono“, – tikino pašnekovė.

Gydytojas Indijoje pacientams akcentavo, kad gerą žmogaus sveikatą lemia trys dalykai – maistas, kvėpavimas ir judėjimas.

Moteris įsitikinusi, kad sujungus šiuos elementus į visumą, įmanoma jaustis gerai ir mėgautis kokybišku gyvenimu.

„Svarbiausia – pakeisti mąstymą. Kai pradedi galvoti kitaip, keičiasi ir kūnas. Žinoma, iš naujo mokytis valgyti ar judėti nėra lengva. Pirmaisiais mėnesiais, kol organizmas pripranta prie naujo režimo, tenka įdėti nemažai pastangų. Tačiau pastebimi rezultatai verti visų patirtų sunkumų“, – teigė moteris.

Pasak jos, svarbiausia savo gyvenimą pradėti keisti laiku ir nesulaukti momento, kai tenka susidurti su labai rimtomis sveikatos problemomis ar net mirties grėsme.

Prieš:

Po:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baba arklys

Baba arklys portretas
Kam čia įdomu?

motas

motas portretas
??? Socialines paramos!! Va kur pinigai dingsta.

emigrant

emigrant portretas
Kai boba sveria 130 kg, tai 20 kg gali numesti per 10 dienu... Klausimas, kas toliau???
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių