Quantcast

Po judrios sankryžos rekonstrukcijos – nepatogumai: nebeleis pasukti į kairę

Rekonstravus Mokyklos ir Tilžės gatvių sankryžą, Mokyklos gatvės rajono gyventojai piktinasi, kad nebeliko daugybę metų čia buvusios salelės, leidžiančios pasukti į kairę.

"Dėl kelių tvarkymo Mokyklos rajone, šalia "Volkswagen" centro, buvo panaikintas posūkis į kairę. Dabar visi mūsų rajono gyventojai ir "Saulėtekio" mokyklos mokinių tėvai turi vienintelę įvažą ir išvažą į Mokyklos gatvę – tik iš Verpėjų gatvės. Čia susidaro nuolatinės spūstys ir avarinės situacijos. Prašome grąžinti posūkį į kairę šalia "Volkswagen" centro", – apie problemą Klaipėdos savivaldybei rašė gyventojai.

Paaiškėjo, kad salelę, skirtą apsisukti, buvo būtina naikinti dėl eismo saugumo reikalavimų.

Net dvi mašinos ar vilkikas tilpdavo ir niekam netrukdydavo. Dabar reikėtų kirsti tris eismo juostas, o, degant žaliam šviesoforo signalui, čia susidaro intensyvus eismas.

"Iš šio rajono išvažiuoti į Mokyklos gatvę ir sukti į kairę vis dar galima ties Verpėjų gatve. Čia niekas nesikeitė. Ties "Volkswagen" centru posūkio į kairę nebeliko. Kadangi sankryža padidėjo, vietoj dviejų eismo juostų atsirado trys ar net penkios, kirsti eismo juostas yra nesaugu", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Anksčiau gyventojai, įvažiavę į Mokyklos gatvę iš šalutinės arterijos, galėdavo ramiai sustoti ties apsisukimo salele.

"Net dvi mašinos ar vilkikas tilpdavo ir niekam netrukdydavo. Dabar reikėtų kirsti tris eismo juostas, o, degant žaliam šviesoforo signalui, čia susidaro intensyvus eismas. Anksčiau buvusi skiriamoji juosta buvo gerokai platesnė. Sankryža yra keturšalė, o įvažiuojant į sankryžą nuo Mokyklos gatvės driekiasi net penkios juostos, dvi skirtos posūkiams į kairę ir dešinę, o trys eina tiesiai. Vėliau iš penkių juostų lieka trys ir galiausiai jos susilieja į dvi eismo juostas", – aiškino V. Švedas.

Prieš šios sankryžos rekonstrukciją buvo atliktas saugaus eismo auditas, jo gairėmis ir buvo vadovautasi projektuojant sankryžą.

Patys gyventojai tikino, kad apsisukti Mokyklos gatvėje iš viso nebeįmanoma.

Įvažiavus į šią arteriją nuo Tilžės gatvės pusės, apsisukti leidžiama tik ties ta pačia Verpėjų gatve, kur nuolat formuojasi spūstys.

Nepavykus manevrui, vairuotojui tenka važiuoti tolyn ir leistis po Mokyklos gatvės viaduku.

Tik čia pasukus į kairę, atgal į Mokyklos gatvę sugrįžtama pro Bangų gatvę, kur tenka įveikti dar vieną sunkumą, trišalę sankryžėlę, kurioje privalu praleisti visus, važiuojančius pagrindiniu keliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramūnas

Ramūnas portretas
Saugaus eismo „specialistai“ padarys taip: pradedi nuo priestoties gatves ir varai iki jurininku prospekto, ten apsisuki ir gryzti namo i mokyklos rajona. „taip saugiau“

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Taip, tikrai, su eismu Klaipėdoje toli gražu iki pažangaus. Negana žalias rodykles neatstatė į vietas, nors jos buvo ten ,kur reikėjo, bet visur nepadarė išsukimo juostų ,nors yra daug kur tai galima padaryti ir pagerėtų eismas.

Dar viena nesamonė

Dar viena nesamonė portretas
Vėl dudoriaus proveržis, balsuokim toliau už grubliauskį, tuoj šitas nevykėlis meras viską uždraus.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių