Quantcast

Po akcijos „Darom“ dar neišgabeno šiukšlių

Garsioji švarinimosi akcija "Darom", sukvietusi klaipėdiečius į talkas, jau daugelio pamiršta. Tik pajūrio oru besimėgaujantys klaipėdiečiai ją vis prisimena, kai pamato krūvą raudono polietileno maišų, riogsančių prie pėsčiųjų tako netoli Antrosios Melnragės.

Čia talkininkų surinktos šiukšlės ilgai gulėjo ir pernai.

Talkos reikalais rūpinęsis Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vadovas Marius Poimanskis patikino pirmadienį apie tai sulaukęs klaipėdiečių pranešimo.

Anot poskyrio vadovo, netrukus talkininkų surinktos šiukšlės bus išgabentos.

"Visiems "Darom" akcijos dalyviams buvo pranešta, kur reikėtų sudėti maišus su šiukšlėmis. Kasmet atsiranda tokių, kurie palieka surinktas atliekas kitur. Ačiū jiems, kad renka, bet darbą reikia padaryti iki galo. Paprastai po talkos dar dvi savaites renkame maišus. Kai akcijose dalyvaudavo labai daug žmonių, tai užsitęsdavo iki mėnesio. Kartais labai sunku susigaudyti, kur tos surinktos šiukšlės guli. Žmonės pasako palikę prie trečio berželio, tad dar reikia gerokai paieškoti, užtrunka to trečio berželio paieškos. Rangovai juk negali vaikščioti po mišką ieškodami, kas kur palikta", – pasakojo M.Poimanskis.

Valdininkas abejojo, ar maišai su šiukšlėmis yra akcijos "Darom" palikimas. Juk raudonų maišų  galėjo nusipirkti ir su švarinimosi akcija nesusiję  žmonės.

Paplūdimių priežiūra besirūpinantys darbuotojai žadėjo savo nedidukėmis mašinomis pavažiuoti pėsčiųjų taku, surinkti šiukšles ir nugabenti iki konteinerio.

Pasak M.Poimanskio, akcija "Darom" vyko ne vieną dieną. Kai kurie žmonės talką surengė prieš savaitę, kiti – gerokai po tos dienos, kai balandžio pabaigoje visoje Lietuvoje buvo paskelbtas švarinimosi mėnuo.

Jeigu klaipėdiečiai dar randa neišgabentų talkininkų surinktų šiukšlių, apie tai galima pranešti e. paštu marius.poimanskis@klaipeda.lt arba telefonu (8 46) 218 200.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėsk 2

Sėsk 2 portretas
Kiekvienais metais tas pats, jei organizuojant tai organizuokit iki galo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių