Quantcast

Planuose – municipalinis uostas

Dangės krantines ruošiamasi perduoti biudžetinei įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai". Būtent apie tai buvo svarstoma Klaipėdos savivaldybės, Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos ir biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" atstovų pasitarime.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad nuskambėjo nemažai svarstytinų variantų, tačiau kalbant apie ateities viziją geriausia būtų telktis tik į vieną.

"Išsakytų variantų buvo visokių – steigti atskirą įstaigą, kuri užsiimtų krantinių priežiūra ir eksploatavimu, taip pat buvo siūloma steigti padalinį arba perduoti krantines įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai". Visi šie variantai buvo perduoti administracijai nagrinėti. Daugelis buvo primiršę, kad prieš keletą metų buvo atlikta Dangės įveiklinimo galimybių studija, kurioje visi tie dalykai, įskaitant ir krantinių panaudojimą, buvo apžvelgti ir tam tikra strategija parodyta. Kalbant apie vandens kelią Dangėje, jis turi savo šeimininką – jį prižiūri "Klaipėdos paplūdimiai", – nurodė meras.

Galutinio sprendimo kol kas nėra, jį posėdyje turės priimti miesto taryba.

"Manau, kad administracija renkasi teisingą sprendimą. Jeigu neklystu, 18 metrų krantinės "Klaipėdos paplūdimiai" jau eksploatuojama, ruošiamasi rengti žuvų priėmimo vietą. Būtų logiška, kad, kol nėra atskiro municipalinio uosto, tą misiją įgyvendintų "Klaipėdos paplūdimiai". Jie vienaip ar kitaip turi patirties", – sakė V.Grubliauskas.

Mero nuomone, perduoti krantines minėtajai įstaigai būtų gerai ir dėl to, kad ji neeikvotų daug žmogiškųjų ar kitų resursų.

"Tai nėra šimtmečiams numatomas sprendimas, bet, esant šitoje situacijoje ir turint įveiklinimo galimybių studiją, tikrai neverta blaškytis. Ši įstaiga, nedidindama etatų skaičiaus, rastų žmogiškųjų resursų, kad įgyvendintų šitą misiją. Manau, kad tai – pats racionaliausias sprendimas, juo labiau kad jis tam tikra prasme yra tarpinis iki tol, kol Klaipėda turės oficialiai įsteigtą juridinę galią turintį municipalinį uostą", – tikino miesto meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patys išsirinkot visišką nuli liberastini įdiotą

patys išsirinkot visišką nuli liberastini įdiotą portretas
manau didžioji dauguma gerbiamu rusakalbių mūsų mieste prisidėjo,ka turim tai turim

Manau,

Manau, portretas
kad čia labai šauniai pajuokavo..:-) Artistai, pirma - sutvarkykite laivų uostelį Smeltės upelyje, kur miestiečiai laiko savo laivelius arba kaip jau žadate daugiau kaip 10 metų pastatyti naują...

Efa

Efa portretas
Pajurio normaliai negali sutvarkyti .......o cia krantines ,po suolais metu siuksles ir zvyras ....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių