Quantcast

Planuojamas rekordinis miesto biudžetas

Klaipėdiečiai kviečiami susipažinti su parengtu šių metų miesto biudžetu ir teikti savo pasiūlymus. Panašu, kad šiemet uostamiestis gyvens geriau nei pernai. Planuojamas rekordinis miesto biudžetas.

Parengė subalansuotą biudžetą

Miesto tarybai savivaldybės administracija biudžetą teiks tvirtinti vasario 23 d. Parengtame projekte numatyta, kad jis sieks per 164,2 mln. eurų. Šių metų planuojamas biudžetas 24,89 mln. eurų arba 17,9 proc. didesnis nei praėjusių metų.

Jis bus subalansuotas – biudžeto išlaidas siūloma tvirtinti tokio pat dydžio kaip pajamas – 164,2 mln. eurų.

Numatoma, kad daugiausia pajamų – 45,7 proc. į miesto biudžetą bus surenkama iš Gyventojų pajamų mokesčio. Kiti savivaldybės teritorijoje surenkami mokesčiai sudarys – 9,3 proc.

Prognozuojama, kad ilgalaikio turto realizavimo pajamos sieks 1,1 proc., valstybės biudžeto dotacijos – 26 proc., ES paramos lėšos – 9,8 proc., kitos pajamos – 8,1 proc.

Pagal Finansų ministerijos prognozes, Gyventojų pajamų mokesčio šiemet uostamiesčio savivaldybė surinks apie 75 mln. eurų. 6,7 mln. eurų arba 9,8 proc. daugiau nei planuota praėjusiais metais.

Didžiausia dalis – švietimui

Dotacijų iš valstybės biudžeto Klaipėdos savivaldybei šiemet planuojama skirti apie 42,6 mln. eurų. Didžiausią dalį jų sudaro lėšos mokinio krepšeliui. Pastarųjų bus pervesta apie 33,7 mln. eurų. Lyginant su praėjusiais metais 5,7 proc. daugiau.

Tradiciškai daugiausia miesto biudžeto lėšų šiemet numatoma skirti švietimo funkcijai užtikrinti – apie 71,9 mln. eurų. Tai sudaro 43,8 proc. miesto biudžeto.

Švietimo funkcijai užtikrinti šiems metams suplanuota 4,36 mln. eurų – 6,5 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Lėšos švietimui skiriamos iš dviejų šaltinių – savarankiškoms funkcijoms vykdyti skirtų lėšų ir specialiosios tikslinės dotacijos iš valstybės biudžeto mokinio krepšeliui finansuoti.

Daugiau lėšų skirs investicijoms

Šiemet investicijoms numatoma atseikėti du kartus daugiau lėšų nei praėjusiais metais – 34,84 mln. eurų.

Šios lėšos bus naudojamos daugiafunkcio sveikatingumo centro (baseino) statybai, pietinės miesto dalies aikščių, skverų tvarkymui, gatvių ir kiemų apšvietimo atnaujinimui, šaligatvių įrengimui, neeksploatuojamų požeminių perėjų rekonstrukcijai, gatvių remontui, socialinio būsto statybai, lopšelio-darželio „Puriena“ rekonstrukcijai ir priestato statybai.

Taip pat planuojama įsigyti gatvių valymo mašinas, atnaujinti nakvynės namus, įsteigti laikino apnakvindinimo namus.

Gyventojai susipažinti su miesto biudžeto projektu gali savivaldybės internetinėje svetainėje. Pasiūlymus galima teikti iki vasario 10 d. el. paštu info@klaipeda.lt.

Tačiau į šiųmetinį miesto biudžetą dar nėra įtrauktos visos lėšos. Tarp jų tokių ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriami pinigai gatvių atnaujinimui. Tad biudžetas bus tikslinamas vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikekit

Tikekit  portretas
Tikekit APSIRUKIUSIO , APSINARKASINUSIO grubliausko paistalais , tam liberistu isgamai ir KYSININKUI rupi tik kysiai ir prekyba NARKOTIKAIS kuo daugiau prastumti NARKOTIKU jo BAZE minijos 129

Thomas

Thomas portretas
Šaunu ,kad uostamiesčio biudžetas didėja .Gal pagaliau prasidės Šv.Jono bažnyčios atstatymo darbai .

Zaiza

Zaiza portretas
Kaip nori, taip ir varto... Tai biudzetas traukiasi, tai rekordinis... Taip nebuna. ;)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių