Quantcast

Pirmoji pagalba – Studentų sąjunga

Klaipėdos universiteto Studentų sąjunga (KUSS) jungia visus Klaipėdos universiteto (KU) fakultetus ir bendrabučius. Šiuo metu organizacija vienija apie 150 tikrųjų narių, kurie ištikus bėdai tampa pirmąją institucija, padedančia akademiniam jaunimui.

KUSS – nevyriausybinė, pelno nesiekianti organizacija, kuri veikia išskirtinai savanorystės principu. KUSS atstovauja studentams lokaliu, regioniniu ir nacionaliniu lygmeniu. Ji yra ir Lietuvos studentų sąjungos (LSS) narė.
Vienas pagrindinių organizacijos tikslų – atstovauti studentams akademinėje ir socialinėje srityje.

Sąjungos nariai organizuoja renginius, viešina studentams aktualią ir svarbią informaciją. Taip pat KUSS nariai turi galimybę gilinti savo žinias ir įgauti naujų įgūdžių mokymuose, kuriuos organizuoja tiek pati sąjunga, tiek ir LSS.

KUSS turi savo tradicinių renginių, kurie vienija didžiąją dalį universiteto studentų. Sąjunga daug dėmesio skiria pirmo kurso studentams, rengia pirmakursių stovyklas, krikštynas, kalėdinį padėkos vakarą, o pavasarį pasitinka smagiu „Duetų vakaru“.

Organizacijai vadovauja prezidentas. Dabar šias pareigas eina trečio kurso Menų fakulteto studentė Evelina Greiciūnaitė. Ji dirba kartu su savo prezidiumo komanda, kuri koordinuoja svarbiausias organizacijos sritis: akademinę, socialinę, LSP, ryšių su visuomene.

KUSS yra studentų judėjimui atsidavusi organizacija, kuri siekia tik vieno – geresnio studentų rytojaus. Todėl prezidento komandos nariai, fakultetų atstovybių pirmininkai išklauso kiekvieną nusiskundimą, pagyrimą ar problemą ir, jeigu tai – studentų sąjungos galioje, stengiasi padėti.

Studentai, norintys prisijungti prie organizacijos, turi turėti tik iniciatyvos ir noro veikti. Kitkuo pasirūpina pati KUSS. Norintieji „apšilti kojas“ turi galimybę prisijungti prie vienos iš septynių fakultetinių studentų atstovybių (FSA). Viskas, ką reikia padaryti, tai tik pasibelsti į KU fakultete esančios atstovybės duris ir pasakyti – aš noriu būti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
dabar taip vadinasi? o ar ne paprasčiau Upelio g., Klaipėdoje, paieškoti, kur slepiasi tas, kuris upelyje gyvena, o jo dukra .ivilūtė garbanotą barzdą ant veido ir klyne puoselėja - audžia referatą apie totorių liaudies sopulius dirbant viešųjų išviečių naktiniais sargais...kai kurie iš jų - dainuoja... kaip antai Zitka, ta, kur sena t.rka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių