Quantcast

Pirmieji naujos Klaipėdos tarybos darbai

Penktadienį naujoji miesto taryba renkasi į antrąjį posėdį, kuriame turėtų patvirtinti savivaldybės administracijos vadovą, išsirinkti šešių komitetų narius bei delegatus į Lietuvos savivaldybių asociacijos suvažiavimą, taip pat patvirtinti atstovus į Klaipėdos regiono plėtros tarybą.

Tai jau antrasis naujai išrinktų miesto politikų posėdis, kuriame vienas svarbiausių klausimų – Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtinimas.

Vienintelis pretendentas į šias pareigas – viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

"Kol kas dar laukiame pažymų iš STT ir VSD dėl šio pretendento. O administracijos direktoriaus pavaduotojus merui jau siūlys administracijos direktorius. Meras tuos kandidatus teiks tarybai. Bet pradžioje reikėtų patvirtinti paties direktoriaus kandidatūrą", – patikslino Klaipėdos miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus.

Be administracijos direktoriaus patvirtinimo, tarybos darbotvarkėje bus dar penki klausimai – dėl Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos komitetų sudarymo ir jų narių skaičiaus nustatymo, komitetų sudėčių patvirtinimo, Kontrolės komiteto sudarymo.

Numatyta, kad visuose komitetuose turėtų būti po septynis narius. Pagal įstatymą kiekvienas tarybos narys privalo būti bent viename komitete.

Veikiausiai dviejų komitetų pirmininkų postai bus skirti visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda", kiti du – konservatorių atstovams, vieno komiteto vadovo postas turėtų tekti su centristais į tarybą atėjusiems Alvidui Šimkui ar jo kolegei Laimai Juknienei.

O Kontrolės komiteto pirmininkas paprastai būna renkamas iš opozicijos.

Penktadienį posėdyje taip pat turėtų būti išrinkti delegatai į Lietuvos savivaldybių asociacijos suvažiavimą ir patvirtinti atstovai į Klaipėdos regiono plėtros tarybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Taryba ar talibanas? O gal ir toliau bus balaganas, nes bendras vaizdelis nekalba apie darbingą atmosferą.

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu pirmiausia NEPASIKELE sau ATLYGINIMO --- isvaikyti tokius DURNIUS.

ne vagis

ne vagis portretas
tandemas naujas-senoji gvardija ir naujieji Lietuvos oligarchai.Cia tai tandemas cia perpus net dudoriaus duda liberolus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių