Quantcast

Pirmasis dviračių saugyklos naudotojas – benamis: naujoje patalpoje įsitaisė guolį

Rumpiškės gatvės kvartale stovinčios dviračių saugyklos dar neprieinamos gyventojams, tačiau vienoje jų jau apsigyveno benamis. Kaip spręsti problemą, aiškinasi savivaldybės įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas“ darbuotojai.

Vienas aktyviausių kvartalo gyventojų, dėl ligos judantis neįgaliojo vežimėliu, jau turi elektroninį raktą nuo vienos saugyklos. Jis gauna trumpąsias žinutes, jei į saugyklą įsibraunama.

Vyras jau du kartus kvietė policiją, nes pamatė naujutėlėje patalpoje guolį įsitaisiusį benamį. Pareigūnams iškvietusysis aiškino įtariąs, kad neprašytas svečias gali turėti raktą.

Klaipėdietis vieną tokių benamio išprašymo akcijų filmavo telefonu.

Įraše užfiksuota, kaip policininkas ir jo kolegė budina saugyklos kampe susirietusį vyrą. Šalia jo guolio stovėjo keli buteliai.

Pažadintas jis labai lėtai kėlėsi ir aiškino neturintis jokio rakto. Tuo metu kvartalo gyventojas bandė įtikinti pareigūnus, jog būtina apžiūrėti benamio kišenes, kad vyras tikriausiai turi raktą ir juo neteisėtai naudojasi.

Panašu, kad problema kiek kita ir pirmasis ją pastebėjo būtent benamis.

Ieškome technologinių sprendimų, kaip padaryti, kad užraktas veiktų bet kokiu oru.

Varomas iš dviračių saugyklos benamis murmėjo neturintis rakto, kalbėjo apie netoliese veikiančią organizaciją „Caritas“.

Jauni pareigūnai išlydėjo iš saugyklos, o kai nevaikštantis ir sunkiai kalbantis vietos gyventojas pasiūlė įsitikinti, kad į telefoną tikrai gauna pranešimus apie įsibrovimą, policininkas esą išreiškė nepasitenkinimą pernelyg uoliu neįgalaus vyro prašymu spręsti problemą.

Kaip pasakojo įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovo pavaduotojas Andrius Samuilovas, veikiausiai problemą kelia neatspari šalčiui metalinė durų konstrukcija. Nuo temperatūros svyravimo išsikreipia durų rėmas, tada ir nesuveikia elektroninė spyna, o saugykla tampa prieinama kiekvienam norinčiajam.

Kadangi visi paviljonai yra vienodi, tikėtina, kad jų sandarumo problema iškils ir kitose saugyklose. Tada gyventojų dviračiai būtų neapsaugoti.

Faktas tas, kad į vieną jų jau buvo įsibrauta du kartus.

„Ieškome technologinių sprendimų, kaip padaryti, kad užraktas veiktų bet kokiu oru. Bandome spręsti problemą“, – paaiškino ne pirmus metus dviračių saugyklų inventoriumi besirūpinantis A. Samuilovas.

Rumpiškės gatvės kvartalo gyventojams šių dviračių saugyklų likimas jau primena niekaip nesibaigiančią istoriją. Paviljonai stovi senokai, bet gyventojai vis dar neturi galimybės jais naudotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Kas per vėjai pas mus mieste su transportu? Apsigyveno sektoriuje kažkokie nepakeičiami genijai, kuriems ir darbo vietos rezervuotos, miestas paverstas besiplečiančia vėžine zona, kur nebegali šiaip nuvažiuoti - tik į prekybą ir gyvybę nusiurbusius akropolius, nesibaigia eksperimentai, o rezultatas toks, kad stovi kažkokios būdos, kurių naudoti negalima, bet ten veržiasi po miestą slampinėjantys bėdžiai. Yra du problemos galai - kodėl žmogus nusirito iki tokio gyvenimo gerovės valstybėje, kone pavyzdiniame mieste, ir kodėl vis kuriamos tokios nesąmonės? Kurie važiuojame dviračiais, tie jais ir važiuojame, jų vagis geriau gaudykit, o ne būdas fantazuokit.

>Na

>Na portretas
ar ne kiskis

Česka

Česka  portretas
Na ir koks durnius ryžtūsi saugoti savo dviratį tokioje saugykloje, net ir nevažiuojantį kledarą bomžai į metalo supirktuvę priduos.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių