Quantcast

Piligrimai pėsčiomis žingsniavo per visą Klaipėdą: meldėsi už taiką

Klaipėdos tikintieji piligrimine eisena per visą uostamiestį kvietė klaipėdiečius malda įveikti pandemiją.

Kelios dešimtys tikinčiųjų nepabūgo ne itin malonaus oro ir patraukė pėsčiomis per visą Klaipėdą. Piligrimai savo kelionę pradėjo Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje. Eidami pėsčiomis maldininkai pasiryžo įveikti ne vieną kilometrą iki Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios, esančios miesto šiauriniame pakraštyje.

Maldininkai į kelionę išsiruošė po rytinių mišių. Apie piligrimų kelionę tikintieji buvo informavę policijos pareigūnus. Tikinčiųjų kolona patraukė šaligatviais iki Klaipėdos Šv. Brunono Kverfurtiečio bažnyčios. Apšilę ir pailsėję, piligrimai patraukė iki Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos, Taikos Karalienės bažnyčios.

Po to piligrimų eisena išžingsniavo Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčios link. Aplankę Klaipėdos Šv. Kazimiero bažnyčią, maldininkai pasiekė Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią.

Kad šeimos būtų tvirtos. Kad pandemija pasitrauktų. Kad valstybė būtų stipri. Už taiką melsis žmonės, kad karų nebūtų.

Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios klebonas Vladas Gedgaudas patikino, kad renginio idėja kilo iš pačių žmonių.

„Tai Šv. Marijos rožinio grupelės idėja. Tikintieji nusprendė pereiti visą Klaipėdą ir aplankyti katalikų bažnyčias. Per miestą bus einama kalbant rožinio maldą. Kiek susirinks, tiek ir eis. Leidimus eisenai jie gavo. Ketinama žingsniuoti grupe“, – pasakojo klebonas.

Ko maldomis prašys Dievo eisenos dalyviai?

„Kad šeimos būtų tvirtos. Kad pandemija pasitrauktų. Kad valstybė būtų stipri. Už taiką melsis žmonės, kad karų nebūtų“, – tikino V.Gedgaudas.

Klebonas aiškino, kad piligriminės kelionės dalyviai tikrai neprotestuoja prieš skiepus.

„Aš ir pats perspėjau, kad nebūtų politinių pareiškimų. Jokių antivakserių. Mes – ne politinė partija, tokių dalykų negali būti“, – akcentavo klebonas.

Jei prie piligrimų mėgintų šlietis anivakserių, situaciją miesto gatvėse iš anksto pažadėjo stebėti policijos pareigūnai. Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios klebonas V.Gedgaudas tikino, kad metas šiuo metu tamsus ne tik dėl žiemos ir pandemijos.

„Šviesos reikia linkėti viskam, net ir žmonių santykiams. Dabar daug pykčio, susipriešinimo. Malda – puikus būdas susivienijimui. Laikas Dievą prisiminti. Taip sunkiai kovojame su pandemija, o rezultatų vis nėra. Reikia melstis, gal ir pandemija pasitrauks. O ir situacija prie Ukrainos sienų yra labai rimta. Neduok, Dieve, karo. Reikia melstis, kad protą apšviestų didžių valstybių vadams. Taikos melsime“, – kalbėjo klebonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
geriau jau būtų senovėje protestantizmą atnešę, būtųme bent keliais žingsniais toliau moksle ir santykiuose, o dabar katalikybė atnešė didelę žalą lietuvių savivertei ir pasitikėjimui, sumenkino dvasios stiprybę.

Malda

Malda  portretas
visada yra gerai. Tik Dievulis tikrai nemėgsta kai ji reklamuojama. O už puikybę tai baudžia skaudžiausiai

Kristina

Kristina portretas
Haha, iš karto teisia žmones už jų pasirinkimą, diskriminuoja, tačiau meldžiasi už taiką. Klebonėli, Viešpats veidmainystę labai niekina Biblijoje. Labai abejoju, kad Dievui rūpi šita pandemija, kurios trukmę nustatys žemiški autoritetai, Dievas veikia per žmones ir tarp žmonių.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių