Quantcast

Pilies gatvėje nebeliko ligotų medžių

Kai kurie klaipėdiečiai pastebėjo Pilies gatvėje iškirstus medžius. Žmonės svarstė, dėl kokių priežasčių tai buvo padaryta.

Kilo ir neaiškumų, kas iš tiesų atsakingas už teritoriją, kurioje jie augo.

Bendrovės Baltijos laivų statyklos direktorius Andrius Digrys sakė, kad apie medžių kirtimą minėtoje teritorijoje girdi pirmą kartą.

Netoli šios įmonės yra Klaipėdos mokslo ir technologijų parko Pilies dirbtuvės. Jų direktorė Roma Stubrienė teigė, kad šiuo klausimu reikėtų kreiptis kitur.

"Nieko šiuo klausimu negaliu pasakyti. Jei kreipiatės manydami, kad mes administruojame Pilies dirbtuvių pastatą, tai patikslinu, kad treji metai jis perduotas administruoti Kultūros fabrikui, "Klaipėda ID". Pastato ir teritorijos savininkas yra "Vakarų laivų remonto" įmonė. Vienu ar antru adresu teiraukitės, kas vyksta", – nurodė R.Stubrienė.

Susisiekus su viešosios įstaigos "Klaipėda ID" laikinai direktorės pareigas užimančia Kristina Postornak, buvo pasiūlyta kreiptis į savivaldybę.

"Čia tikriausiai savivaldybės Aplinkosaugos skyrius galėtų pasakyti", – svarstė K.Postornak.

Iš viso pašalinta dešimt tuopų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vyriausiosios specialistės Renatos Chockevičienės, teritorija kartu su iškirstais medžiais priklauso Baltijos laivų statyklai.

"Informuojame, kad nurodyti želdiniai yra tuopos, kurios pagal Vyriausybės 2008 m. kovo 12 d. nutarimo nr. 206 nuostatas nėra priskiriamos saugotiniems želdiniams. Kadangi šios tuopos auga sklype, kuris turi valdytoją, tai – akcinė bendrovė Baltijos laivų statykla, tad valdytojas pats sprendžia, kaip tvarkyti nesaugotinus želdinius ir tam nereikia leidimo. Ar sklypo valdytojas ketina sklypą apželdinti naujais želdiniais, savivaldybei nėra žinoma", – nurodė R.Chockevičienė.

Paaiškėjo, kad iškirstų medžių teritorija vis dėlto priklauso įmonių grupei "Vakarų laivų gamykla".

Šios įmonių grupės Komunikacijos vadovė Jolanta Toliušytė patvirtino, kad medžiai buvo iškirsti dėl prastos jų būklės.

"Atlikus minėtų medžių būklės vertinimą, nustatyta, kad jų būklė – kritinė ir kelia pavojų tiek žmonių, tiek nekilnojamojo turto saugumui. Taigi, ligoti ir nesaugūs medžiai buvo pašalinti. Iš viso pašalinta dešimt tuopų", – sakė J.Toliušytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
prie vasaros estrados palei gatvę gal kokie 7 medžiai nudžiūvę niekas tokių nepjauna , jie laukis didesnio vėjo ir virs, gal iš anksto reikėtu juos nupjauti tokių sausuolių yra Tauralaukyje priešais Norfos parduotuvę kitoje gatvės pusėje, bet juk mūsų valdininkėliai nieko nemato jei žmonės parodo pirštu tada ką nors daro

> Galvoja..

> Galvoja.. portretas
Nu tu čia pavarei..Apšalau. Iš tikrųju čia tep ar kap visada konsevliberastu zadanija darai? Jeigu tep tai visai liudna.Kas palaikys paprasta žmogu ir kas iškels jo gyvenimo gerove jeigu viskas tik tep?Kap ten Marcinkevičius eilėrašty pasakyta? ,,..Teisybę kas pridės prie paprasto žmogaus?"

na čia žurnalistų priekyje nufotografuotas kelmas

na čia žurnalistų priekyje nufotografuotas kelmas portretas
kas nusimano tikrai neįtikina, kad šitas medis buvo ligotas, kas darosi žmonės, kodėl jūs taip norit išpjauti medžius ir taip apšiktam mieste, gal truputi vafliagalviai pasidomėkit apie medžių nauda mieste, kviepuos tai ateityje jūsų vaikai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių