Quantcast

Klaipėdoje prisiekė apie 600 šauktinių

Ketvirtadienį Klaipėdos universiteto aikštėje vyko Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ kovinės vėliavos įteikimo ceremonija. Taip pat priesaiką davė ir gintį savo valstybę pasiryžo daugiau kaip 600 Dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių.

Po Šv. Mišių Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyko iškilminga kovinės vėliavos įteikimo ceremonija. Joje dalyvavo krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys ir kiti svečiai.

Šventė tradiciškai prasidėjo Lietuvos himno giedojimu.

Motorizuotajai pėstininkų brigadai „Žemaitija“ šiuo metu vadovauja pulkininkas leitenantas Artūras Radvilas. Būtent jam ministras perdavė kovinę vėliavą.

Visų brigados karių vardu A. Radvilas dėkojo tiems, kurie prisidėjo prie vėliavos gamybos.

Mat kariuomenėje kovinė vėliava turi ypatingą reikšmę. Nuo seno ji būtina kiekvienam daliniui, nes simbolizuoja jo egzistavimą ir yra svarbiausias jo atpažinimo ženklas.

Brigados „Žemaitija“ vėliavoje dominuojanti žalia spalva simbolizuoja Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgas, jos fone – sidabrinis grifonas, Lietuvos didžiojo kunigaikščio didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus herbo skydo figūra, reiškianti istorinį šlovingų karinių tradicijų tęstinumą.

Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ suformuota sujungus du Sausumos pajėgų batalionus: Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalioną Klaipėdoje ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotąjį pėstininkų batalioną Tauragės rajone.

Šiuo metu brigadai priklauso apie 1 500 karių, ateityje jų skaičius turėtų siekti 2 tūkstančius.

„Tai svarbi diena Lietuvos kariuomenei. Kovinė vėliava yra simbolis, bet be dvasios ir be įsipareigojimo – tik audeklas. Tam, kad ji būtų gyva reikalingi pasiaukojimas, pasiryžimas, atsakomybė. Reikalingas ir visuomenės palaikymas“, – kalbėjo R.Karoblis.

Šventės metu prisiekė rugpjūčio 1-ąją Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione tarnybą pradėję nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai. Pastarieji visiems girdint pasižadėjo negailėdami jėgų ir gyvybės ginti savo valstybę.

Iškart po to nugriaudėjo trys patrankų šūviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
600 maltinukų amerikonų karams.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir atsiranda landzberginiu pridurku praplautom smegenimis kurie eis dvesti uz vagiu ir aferistu privogtus milijonus, uz komunistinius svolocius, uz Soroso liberastfasistus-globalistus, uz tuos kurie KASDIENA VAGIA is ju TEVU is seneliu pensininku.. Kokiu reikia buti DEBILU ir NEKESTI savo seimos ir TEVYNES.

na taip

na taip portretas
susiktos partijos su visom vogiu pilnom valdžiom jau 25 metus daro brekus Lietuvos vardu o čia visoki pusrusiai kolioja visą Tauta siūlydami ,,prisiminti".Lyg mes to nežinotume ir neprisimintumeO tie jūsų ,,pasitaike rusai"irgi buvo velnių pripute nemanyk kad atėjo jų laikas.. ir nesulauksi ka mes juos girtume.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių