Quantcast

Pėsčiųjų takai – ne motoroleriams

Prasidėjęs šiltas ruduo motorolerių savininkams leidžia ir toliau džiaugtis miesto asfaltu. Tačiau ne visi šių transporto priemonių savininkai yra tvarkingi. Kai kurie "pliurpalų" vairuotojai įžūliai važinėja ir pėsčiųjų takais.

Prasidėjęs šiltas ruduo motorolerių savininkams leidžia ir toliau džiaugtis miesto asfaltu. Tačiau ne visi šių transporto priemonių savininkai yra tvarkingi. Kai kurie "pliurpalų" vairuotojai įžūliai važinėja ir pėsčiųjų takais.

I.Simonaitytės gatvės gyventoja Ona pastebėjo, kad motorolerių savininkai niekaip nesuranda šalia esančios Smiltelės gatvės. Šių transporto priemonių savininkai savo motoroleriais važinėja šalia šios gatvės įrengtais pėsčiųjų takais, keldami grėsmę pėsčiųjų sveikatai.

"Motorolerių savininkai visai išprotėjo. Jie važinėjasi tiesiog šaligatvio plytelėmis, nors šalia yra asfaltuotas kelias, kuriuo važiuoja kitos transporto priemonės. Nesuprantu, kas dedasi tose jų galvose?" – svarstė Ona.

Vasarą klaipėdiečiams jau ne kartą yra tekę stebėti, kaip jauni motorolerių savininkai zuja dviračių takais. Ne paslaptis, kad į kelių eismo taisyklių reikalavimą motorine transporto priemone važiuoti tik gatve dažnai nereaguoja nepilnamečiai.

Netoli E.Balsio menų gimnazijos esantys tvenkiniai traukia motorolerių vairuotojus.

Šalia dviračių tako esančiuose tvenkiniuose dažnokai žvejojantis Tomas pasakojo, kad čia atvykę jaunuoliai mėgsta pasiautėti.

"Gal taip jie nori pasirodyti, kokie jie kieti?" – retoriškai klausė Tomas.

Klaipėdoje yra ir tokių motorinių dviračių transporto priemonių vairuotojų, kurie nenorėdami važiuoti Mokyklos gatvės viaduku, kelią sutrumpina tiesiog kirsdami laikiną pėsčiųjų tiltą per Danę.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis pasakojo, kad motorolerių savininkams vasarą yra skiriamas ypatingas dėmesys.

"Jei pareigūnai pastebi tokį pažeidėją, šiuo atveju, kad motorolerio vairuotojas daro taisyklių pažeidimą važiuodamas pėsčiųjų takais, tai yra visuomet užfiksuojama. Be to, mes nemažai informacijos gauname ir iš visuomenės. Žmonės mums irgi užfiksuoja kelių eismo taisyklių pažeidimus, juos užfiksuoja ir vaizdo kameros ar kiti įrenginiai. Nuotraukas gauname elektroniniu paštu", – neslėpė viršininkas.

Už važiavimą motoroleriu arba motociklu šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku gresia bauda nuo 100 iki 300 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiaip

Šiaip portretas
Pagal KET su motoroleriu silpnesnės galios galima važinėtis kaip su dviračiu, taigi tame tarpe ir dviračiu taku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių