Quantcast

Pėsčiųjų perėjos uostamiestyje – saugesnės

Skambučiui sukvietus moksleivius į mokyklas, uostamiesčio gatvėse padaugėjo vaikų. Visą rugsėjį itin daug dėmesio skiriama vaikų saugumui keliuose. Siekiant išvengti incidentų, buvo atnaujintas gatvių ženklinimas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovų, artėjant mokslo metams pasirūpinta išblukusių perėjų atnaujinimu.

Rugsėjis šalyje paskelbtas saugaus eismo mėnesiu, tad visą mėnesį šalyje vyksta akcija "Apsaugok mane".

Artėjant mokslo metų pradžiai, siekiant atkreipti vairuotojų dėmesį "Apsaugok mane" ženklu buvo pažymėtos pėsčiųjų perėjos prie "Aitvaro", "Ąžuolyno", "Gabijos", "Aukuro", "Versmės", Baltijos, Hermano Zudermano, Vytauto Didžiojo gimnazijų, Eduardo Balsio menų gimnazijos ir kitų ugdymo įstaigų.

Taip pat šiuo ryškiu ženklu paženklintos ir judriose uostamiesčio sankryžose įrengtos pėsčiųjų perėjos.

Viena Lietuvos draudimo bendrovių, kaip ir kiekvienais metais, Klaipėdos miesto mokinius visam rugsėjui apdraudė asmens draudimu.

Policijos atstovų teigimu, pėstiesiems, o ypač – vaikams, reikėtų nepamiršti atšvaitų.

Yra kelios paprastos taisyklės, kaip teisingai naudoti atšvaitus: juostinį-spyruoklinį atšvaitą svarbu pritvirtinti ant drabužio rankovės (truputį aukščiau rankos riešo) ar ant blauzdos.

Pakabinamąjį atšvaitą, pervertą virvele ar grandinėle, reikia prisegti prie drabužių (kišenės), kad jis švytuotų žmogaus kelių aukštyje.

Tamsiuoju paros metu ir esant geram matomumui, vairuotojas, važiuodamas su įjungtomis artimosiomis šviesomis, pėsčiąjį be atšvaito pastebi likus iki jo 50 m. Tačiau važiuojančio 90 km/val. greičiu vairuotojo stabdymo kelias yra 70 m.

Vis dėlto pėsčiajam esant su atšvaitu, matomumas padidėja iki 150 m. Todėl vairuotojas, važiuodamas 90 km/val. greičiu, esant geram matomumui, spės saugiai sustoti iki pėsčiojo palikdamas apie 80 m atstumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
saugiausia iki siol kas buvo padaryt- normalus ir geras daugumos pereju apsvietimas lediniais sviestuvais su normaliu ryskiu apsvietimu. Man asnebiskai tai labai padeda

Sviesoforas

Sviesoforas portretas
Pasibaigus pamokom, pro S. Daukanto gatve, Gorkio mokyklos rajone, pavojinga vaziuoti. Dviem eilem stovi automobiliai, isijunge avarines sviesas, apgule pereja ir t.t. Gal kas paaiskins "pavyzdingiems teveliams"...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių