Quantcast

Pėsčiųjų ir dviračių take telkšantis vanduo – ne problema?

Malūno parke tiesiamas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas bei aplink jį esanti teritorija skendi vandenyje. Anot Klaipėdos žaliųjų, iškirtus medžius ir suardžius nusistovėjusią želdynų ekosistemą, susiformavo didelės pelkėtos vietos, kuriuose jau plaukioja antys.

Asociacijos "Klaipėdos žalieji" pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė stebėjosi, jos žodžiais, atsainiu miesto valdžios požiūriu į akivaizdžią problemą.

Esą dar vasario pabaigoje, visuomenei pristatant Malūno parko sutvarkymo projektą, pirmininkė teiravosi, ar planuojama sausinti pelkėtas vietas, ar buvo įvertintos apsunkintos sąlygos tiesti per jas takus.

Tąkart architektas Tadas Jonauskis teigė, kad tai – nebūtina, takai esą bus tinkamai sutvirtinti – pakelti ir apsaugoti nuo vandens.

Todėl reikėtų truputį kantrybės. Jeigu namų nesemia, reiškia, viskas gerai.

"Tokie sprendiniai kelia nuostabą. Parke nuolat telkšo balos, kurios nebent karštą vasarą išgaruoja. Iškirtus medžius ir suardžius nusistovėjusią želdynų ekosistemą, atsirado, galima sakyti, ežerai, kuriuose antelės plaukioja. Apsemti naujai iškloti takai. Nuotraukas viską neigiančiam architektui išsiunčiau elektroniniu paštu. Akivaizdu, kad užduotys projektuotojams yra teikiamos neapgalvotai. Tokių projektų Klaipėdoje, deja, apstu. Tokia pat situacija – ir Sąjūdžio parke. Kaltinti reikia tuos, kurie sudaro projektavimo užduotis nė neapžiūrėję teritorijos", – įsitikinusi L. Kuzminčiūtė.

Gavusi gyventojų skundų, pirmininkė pati nuvyko į vietą ir neteko žado.

"Kaip tik žmogus ėjo tuo taku ir sustojo, it lieptelio galą priėjęs. Paklausiau, ar anksčiau taip buvo, tai jis atsakė, kad šlapiuodavo, bet ne taip stipriai", – teigė pašnekovė.

L. Kuzminčiūtės žodžiais, tam tikros medžių rūšys sugeria drėgmę, o jas iškirtus Malūno parkas ir ėmė plaukti.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas šią "Klaipėdos žaliųjų" atstovės versiją pavadino spekuliacijomis.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Direktorius suskubo raminti žmones – šiuo metu tiesiamas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas, kurį užbaigti planuojama balandį arba gegužę.

Esą dabar vyksta statybos, todėl kalbėti apie trūkumus – anksti.

"Liko tik asfaltą pakloti. Palaukime, kol bus sutvarkytas takas, aplinka ir tada žiūrėsime. Nes yra drenažas ir visi kiti dalykai. Be to, greitai ten prasidės grandioziniai darbai, Malūno parkas atsinaujins iš esmės. Todėl reikėtų truputį kantrybės. Jeigu namų nesemia, reiškia, viskas gerai", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės atstovas.

"Žmonės pasidarė per daug jautrūs", – pridūrė jis.

Užbaigus pėsčiųjų ir dviračių taką, Malūno parke prasidės kitas, apie 3 mln. eurų atsieisiantis projektas. Jis bus įgyvendinamas dviem etapais, sutvarkant visus kitus takus, įrengiant vaikų žaidimo aikšteles, apšvietimą, pontoninį tiltą.

Parko sutvarkymo projektą už beveik 73 tūkst. eurų parengė bendrovė "Ademo grupė" kartu su partnere mažąja bendrija "Pupa-strateginė urbanistika".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grėblį!

Grėblį! portretas
Kotas tau i aki kap kumelio koja. BET NE BALSAI MERO RINKIMUOSE!

banga

banga portretas
Tai vyksta todel,jog subingalviai vadovauja,Nori padaryti geriau,o gaunas kaip visada.

Grėbliauskas

Grėbliauskas portretas
Mieli miestiečiai, nevykėliai, rašykit - kur dar takai apsemti, atvarysiu selfintis
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių