Quantcast

Peržiūrės daugiabučių namų eksploatacijos mokesčio tarifą

Daugiabučių namų gyventojams už smulkius remonto darbus jau tenka mokėti papildomai arba už juos sumokama iš kaupiamųjų lėšų. Anksčiau šie buvo įtraukti į privalomųjų sąrašą, kuris panaikintas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio, Daugiabučių gyvenamųjų namų techninės priežiūros pagrindinių darbų sąrašas aplinkos ministro įsakymu galios neteko gegužės 8 d.

Į jį buvo įtraukti smulkūs remonto darbai, tokie kaip lempučių, jungiklių keitimas, durų vyrių, spynų tvarkymas ir kiti panašūs.

A.Gaižučio teigimu, jie anksčiau buvo atliekami iš surenkamo eksploatacijos mokesčio. Dabar jis bus panaudojamas tik techninės priežiūros žurnalams pildyti, kitai dokumentacijai tvarkyti.

"Smulkūs darbai bus atliekami iš kaupiamųjų lėšų. Jei šių nebus, gyventojams bus pateikiamos sąskaitos. Ir dabar buvo panašiai. Jei neužtekdavo lėšų iš techninės priežiūros mokesčio, smulkūs darbai buvo atliekami iš kaupiamųjų lėšų, o jei šių nebūdavo, sąskaitos būdavo pateiktos gyventojams", – pasakojo vedėjas.

A.Gaižutis atkreipė dėmesį, kad miesto taryba nustato maksimalų techninės priežiūros tarifą. Šis Klaipėdoje labai mažas. Tad lėšų darbams administratoriams nelikdavo.

Į tai dėmesį buvo atkreipę ir patys uostamiesčio daugiabučių namų prižiūrėtojai. Maksimalus techninės priežiūros tarifas nebuvo peržiūrėtas daug metų.

"Negaliu pasakyti, kada tiksliai tai buvo daryta, bet dar buvo litai. Vėliau tiesiog konvertavome į eurus, ir tiek. Daugiabučių namų administratoriai nekėlė šio klausimo, tačiau ir nieko nebuvo daroma. Dabar skaičiuosime šį tarifą pagal naują ministerijos parengtą metodiką. Dar trūksta kai kurių duomenų. Manau, rugsėjį teiksime miesto tarybai", – komentavo vedėjas.

A.Gaižutis neabejojo, kad vadinamojo eksploatacijos mokesčio maksimalus tarifas nemažės.

"Ar didės, negalime pasakyti, kol neturime išsamių skaičiavimų. Trūksta informacijos apie techninės priežiūros specialistų algas. Apklausime administratorius, gausime šiuos duomenis ir paskaičiuosime. Naujoje metodikoje taip pat numatyta, kad vienam ar kitam rodikliui tarifas gali būti peržiūrėtas. Po šių pokyčių realiai nelabai kas pasikeis, bet bus daugiau aiškumo", – tvirtino vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
čia minimi eksploatatoriai neskiria grindų nuo sienų .

Kodėl aš

Kodėl aš portretas
kiekvieną dieną dirbantis ir išlaikantis savo n.bendrijos (ir valdžios teisininkus, policiją it t.t.)PRIVALAU gaudyti kontroliuoti ir bėgioti po susirinkimus kad žinoti kas dedasi?Kokiem velniam tada aš moku?DIRBKITE PADORIAI, SĄŽININGAI IR NIEKAM NIEKAS NEUŽKLIUS.Ne be reikalo sakoma ,,ramybė tavo namams".O kas iš tikrųjų dedasi?...Taip kad nemėginkit visko versti eiliniams gyventojams - turi būti kiekvienam sava atsakomybė.O kad teisėsaugos šmikiai nedirba aišku kaip dieną

Įdomiausia,

Įdomiausia, portretas
kai tik pradedi reikalauti,kad atsakingi asmenys atliktų savo pareigas sąžiningai, kurie yra išlaikomi mokesčių mokėtojų pinigais,tuoj pat,, kišamas"A.Lukošenka arba V.Putinas.Kažkoks apsvaigimas.Na, ne visų daugiabučių namų gyventojai gali susikurti bendrijas ir jas eksploatuoti..O jau koks šaršalas kyla,vos tik pabandoma atsisakyti administratorių paslaugų.Jei jau savivaldybės pardavė daugiabučius ir paskyrė juos administruoti administratoriams,tai PRIVALO kontroliuoti,kad šie laikytųsi priimtų Vyriausybės nutarimų ,neleisti ,,siautėti" gyventojų piniginėse.Visi privalome savo pareigas atlikti sąžiningai ir atsakingai.Daug nereikalaujame-tik SĄŽIŅINGUMO ir PAGARBOS vienas kitam.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių